Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Σελόντα: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για την Δίας

Σελόντα: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για την Δίας

Την αναβολή της συζήτησης του θέματος που αφορούσε την έγκριση συμβάσεων και ιδιωτικών συμφωνητικών που εμπίπτουν στην έννοια του άρθρου 23α ΚΝ 2190/192, ζήτησε και έλαβε η Eurobank κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Σελόντα, που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 75,47%. Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στις 20 Ιουλίου.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι μέτοχοι της Σελόντα ενέκριναν τις συμβάσεις που αφορούν στην εξυγίανση της εταιρείας Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα κατά 12,378 εκατ. ευρώ, με εισφορά σε είδος του ενεργητικού της Δίας, με την έκδοση νέων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της Σελόντα, υπέρ της Δίας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισής της από την γενική συνέλευση της Δίας, από τις αρμόδιες αρχές και την επικύρωσή της από το αρμόδιο δικαστήριο.  Σημειώνεται ότι η συζήτηση της αίτησης περί άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης έχει προσδιορισθεί να εκδικασθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την 7η Οκτωβρίου του 2015.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Ανδριανόπουλος, εκτίμησε ότι και η τρέχουσα χρήση θα είναι αρκετά καλή για την εταιρεία. Αναφορικά με τα αποθέματα της Δίας (ιχθυοπληθυσμός) είπε ότι ο αριθμός τους στις 30/6 ήταν 39,06 εκατ. από 56,7 εκατ. που ήταν στις 31/12/2014. Σχετικά με τη συμφωνία για τις τροφές που έχει συναφθεί με την BioMar, σημείωσε ότι η πιστωτική γραμμή αυξήθηκε από τα 12 εκατ. ευρώ στα 17 εκατ. ευρώ, δηλαδή όπως ανέφερε καλύπτονται οι ανάγκες της Δίας στο 131%, αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι ακόμη δεν έχει ανάψει το πράσινο φως από τα κεντρικά στη Δανία και η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της Biomar, ανέφεραν ότι η συμφωνία, επί της ουσίας έχει ενεργοποιηθεί, αφού η Biomar έχει δώσει ήδη τροφές αξίας 8 εκατ. ευρώ και ότι θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της Σελόντα από τις Τράπεζες, ο κ. Ανδριανόπουλος, μετά από σχετικό ερώτημα του κ. Γιάννη Στεφανή, δήλωσε ότι προχωράει κανονικά, αν και υπάρχουν κάποια θέματα.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter