Ειδήσεις
Home / Top Slider / Νιτσιάκος: Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ – Ξεκινάει παραγωγή μοσχαριού

Νιτσιάκος: Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ – Ξεκινάει παραγωγή μοσχαριού

Tριετές επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 50 εκατ. ευρώ υλοποιεί η εταιρεία Νιτσιάκος, με σκοπό τόσο την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων όσο και την επέκταση των υφιστάμενων.

Η εμπορική διευθύντρια της εταιρείας, κυρία Μαριλένα Νιτσιάκου, που πιστεύει πως «όσο υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες με όραμα, υπάρχει ελπίδα να βγούμε από την κρίση», ανακοίνωσε χθες σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, τα πλάνα της εταιρείας για την δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής, αλλά και την επέκταση στην παραγωγή premium μοσχαρίσιου κρέατος

Ειδικότερα, προστίθεται νέα γραμμή παραγωγής κοτόπουλου στα Ιωάννινα, προκειμένου να καλυφθεί η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στο εξωτερικό, καθώς η Νιτσιάκος ξεκίνησε εφέτος εξαγωγές νωπού κοτόπουλου στην Ιταλία. Μάλιστα, μετά το άνοιγμα της αγοράς σε κεντρική και νότια Ιταλία, η εταιρεία στρέφει την προσοχή της και στη Βόρεια Ιταλία, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ολόκληρη τη χώρα.

Μετά το Βαλκάνια, την Κύπρο και την Ιταλία, οι εξαγωγές το 2019, θα διευρυνθούν, με την αγορά της Αγγλίας να αποτελεί τον επόμενο στόχο.

Νέα γραμμή παραγωγής θα δημιουργηθεί και στα προψημένα προϊόντα κοτόπουλου στο εργοστάσιο της Άρτας. Με την ολοκλήρωση αυτής της γραμμής, τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί επαναλανσάρισμα όλης της σειράς των συγκεκριμένων προϊόντων. Σημειώνεται ότι η πανέ γαλοπούλα ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, αποτελεί το μοναδικό ελληνικής προέλευσης προϊόν γαλοπούλας, το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά

Όπως αναφέρθηκε η εταιρεία προχωρά σε επέκταση του εκκολαπτηρίου, όπως και στην κατασκευή νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων.

Παράλληλα αυτές τις μέρες ξεκίνησε η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων (logistics) στην Χαλκίδα. Για το σκοπό αυτό η εταιρεία προχώρησε στην αγορά των παλιών εγκαταστάσεων του Κεράνη στη Χαλκίδα, απέναντι από το λιμάνι έκτασης 135 στρεμμάτων, με 35.000 τ.μ. καλυμμένη έκταση με στόχο την -εγκατάσταση κέντρου διανομής ζωοτροφών στη Νότια Ελλάδα.

Παράλληλα προχωρά και η δημιουργία ιδιόκτητης φάρμας στα Ιωάννινα (θ’ ακολουθήσουν και άλλες περιοχές), όπου η Νιτσιάκος θα ξεκινήσει εκτροφή μοσχαριών. Πρόκειται για μικρή παραγωγή premium κρέατος, καθώς όπως ανέφερε η κυρία Νιτσιάκου, έχει πραγματοποιηθεί έρευνα αγοράς επί ενάμιση χρόνο για τις καλύτερες ράτσες εκτροφής. Το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019.

Όπως αναφέρθηκε, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσιάζει τόσο η αγορά κοτόπουλου, όσο και της γαλοπούλας, ακόμα και των premium προϊόντων, όπως το μαύρο κοτόπουλο. Πετυχημένη εκτιμάται ότι είναι και η συνεργασία με την Νίκας, την οποία η Νιτσιάκος προμηθεύει με πρώτη ύλη για την παραγωγή αλλαντικών από κοτόπουλο.

Σημειώνεται ότι η Νιτσιάκος έχει προχωρήσει στην αγορά αλευρόμυλου στη Θεσσαλονίκη, όπου παράγει γκάμα προϊόντων για την αγορά χονδρικής και Ho.Re.Ca, ενώ υπάρχουν βλέψεις για είσοδο στη λιανική.

Το 2017 οι πωλήσεις της εταιρείας έφθασαν τα 325 εκατ. ευρώ από 301,5 εκατ. ευρώ το 2016, με την ανοδική αυτή τάση να συνεχίζεται στο πεντάμηνο του 2018. Το 42% του τζίρου αφορά το κοτόπουλο, ενώ το 40% του τζίρου προέρχεται από την πώληση ζωοτροφών. Ο τραπεζικός δανεισμός παρέμεινε σταθερός σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, η κυρία Νιτσιάκου ανέφερε ότι υπάρχουν προτάσεις τις οποίες πάντα ακούν, χωρίς ωστόσο σε αυτή τη φάση η οικογένεια να εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, επιθυμώντας να προχωρήσει αυτόνομα. «Έχουμε ένα όραμα για το πώς θα προχωρήσουμε και πού θα πάμε την εταιρεία», ανέφερε.

 

Ξενοδοχείο και στην Αθήνα

Η οικογένεια Νιτσιάκου δραστριοποιείται και στον ξενοδοχειακό κλάδο, διαθέτοντας στα Ιωάννινα το Hotel Du Lac. H μεγάλη ανάπτυξη που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά στην Αθήνα, έχει οδηγήσει την οικογένεια στην απόφαση να επεκταθεί και στην πρωτεύουσα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρθηκε, πραγματοποιούν έρευνα αγοράς για την απόκτηση ακινήτου, προκειμένου να προχωρήσουν στην ανέγερση μικρής ξενοδοχειακής μονάδας.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin