Ειδήσεις
Home / Top Slider / Στα “χέρια” του Γιώτη η γαλακτοβιομηχανία Στάμου

Στα “χέρια” του Γιώτη η γαλακτοβιομηχανία Στάμου

Πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην γαλακτοβιομηχανία Στάμου, απέκτησε σύμφωνα με πληροφορίες η Γιώτης. Μέσω της κίνησης αυτής η Γιώτης, ενισχύει την παρουσία της στην αγορά των επιδόρπιων ψυγείου, όπως οι κρέμες και τα ρυζόγαλα και εισέρχεται στην αγορά γάλακτος, που δεν είχε παρουσία.

Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό μέρος της συμφωνίας, στις 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας Στάμου, όπου αποφασίσθηκε ότι ο μέτοχος της κ. Γεώργιος Στάμου δικαιούται να προσφέρει στην μέτοχο εταιρεία “Jotis International Investments” προς πώληση τις υπόλοιπες μετοχές του στην Στάμου και η “Jotis International Investments” θα έχει υποχρέωση να αγοράσει τις μετοχές αυτές (put option). Το τίμημα της αγοραπωλησίας αυτής (ήτοι η αξία εκάστης μετοχής) θα πραγματοποιηθεί σε τιμή 11,30 ευρώ ανά μετοχή στο οποίο θα προστίθενται και τυχόν μη αναληφθέντα μερίσματα του Γιώργου Στάμου από την ολοκλήρωση μέχρι την χρονική στιγμή άσκησης του put option.

Σε περίπτωση κατά την οποία η “Jotis International Investments” συμφωνήσει να πουλήσει τις μετοχές της στην εταιρεία σε τρίτο, θα πρέπει να υποχρεώσει τον τρίτο να αγοράσει και τις μετοχές του Γ. Στάμου με τους ίδιους όρους με την “Jotis International Investments”.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία Γιώτης, κατέχει ηγετική παρουσία σε κατηγορίες προϊόντων όπως το άνθος αραβοσίτου, κρέμα καραμελέ, φρουϊ ζελέ, σε προϊόντα μαγειρικής, βρεφικές κρέμες και βρεφικό γάλα. Σε ό,τι αφορά την εταιρεία Στάμου, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1964. Από το 2000 η παραγωγή γίνεται σε νέο ιδιόκτητο χώρο (Λεωφόρος Καραμανλή 206- Αχαρναί).

Η γκάμα των προϊόντων της Στάμου περιλαμβάνει γάλα, γιαούρτι, επιδόρπια γάλακτος, αλλά και παραγωγή ζελέ και μουσταλευριάς.

 

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin