Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Κολυμβητική-γαστρονομική εκδήλωση με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ στην Κάρυστο

Κολυμβητική-γαστρονομική εκδήλωση με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ στην Κάρυστο

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προσκάλεσε την κοινωνική, μη ανταγωνιστική ομάδα κολύμβησης WeSwim στο 3ο gastro-swim event που αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2022, στην Κάρυστο, στη Νότια Εύβοια. Οι κολυμβητές είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν δίπλα στους κλωβούς της τοπικής εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας “Blue Farm” και να γευτούν ολόφρεσκες τσιπούρες και λαβράκια ελληνικής εκτροφής.

Στόχος των γαστρονομικών-κολυμβητικών δράσεων, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τη WeSwim, είναι να αναδειχτεί τόσο η καθαρότητα και η διαύγεια των νερών στα οποία μεγαλώνουν, σύμφωνα με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, όσο και η φρεσκάδα, η γεύση και η υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία των ψαριών που εκτρέφονται στις εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ψάρια αλιεύονται μόνο κατόπιν παραγγελίας και έτσι μπορούν και φτάνουν πάντα ολόφρεσκα, εντός 24 ωρών, στα διάφορα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

Οι κολυμβητές γνώρισαν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα ψάρια ελληνικής εκτροφής και διαπίστωσαν τον πλούτο και τη βιοποικιλότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος δίπλα στους κλωβούς. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για όλα τα στάδια της διαδικασίας εκτροφής -από τη θάλασσα στο πιάτο- καθώς και για τις βιώσιμες πρακτικές της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, μίας δραστηριότητας που αναπτύσσεται με γνώμονα την προστασία των θαλασσών και έχει πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευσιγνωσία σε ταβέρνα της περιοχής, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τσιπούρες και λαβράκια από την Blue Farm.