Ειδήσεις
Home / Top Slider / Καθυστερεί η πώληση Νηρέα – Σελόντα

Καθυστερεί η πώληση Νηρέα – Σελόντα

Καθυστέρηση παρατηρείται στην ολοκλήρωση της πώλησης των δύο leader του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, του Νηρέα και της Σελόντα, καθώς οι προσφορές έχουν ήδη κατατεθεί από τα μέσα Ιανουαρίου.

Τα δύο fund που έχουν προκριθεί είναι το fund Amerra Capital Management LLC, που έχει ήδη στην ιδιοκτησία του από το 2016 την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας «Ανδρομέδα» και το Diorasis.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, έχει να κάνει με το ύψος του τιμήματος που προσφέρουν τα δύο fund, από τα οποία είχε ζητηθεί να βελτιώσουν τις προσφορές τους, ενώ περαιτέρω χρονοτριβή παρατηρείται και από το γεγονός ότι οι προσφορές δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες, γεγονός που καθιστά χρονοβόρα  την επιλογή του αναδόχου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η πώληση των Σελόντα και Νηρέα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, με στόχο οι υπογραφές να πέσουν άμεσα.

Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό fund AMERRA, που έχει εξαγοράσει την Ανδρομέδα, εξάγει το 85% της παραγωγής της, έχοντας ήδη παρουσία σε 20 χώρες, και τα προϊόντα της προτιμούν 180 εκατομμύρια καταναλωτές.

Η Ανδρομέδα απασχολεί συνολικά 640 άτομα, εκ των οποίων 270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα. Παράλληλα, το 2017 ξεκίνησε νέο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 40 εκατ. ευρώ. που περιλαμβάνει τη βελτίωση και ανάπτυξη των μονάδων εκτροφής, την επέκταση και αναβάθμιση των μονάδων συσκευασίας και τυποποίησης και φυσικά την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Aπό την άλλη πλευρά το Diorasis αποτελεί ένα ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο που έχουν συγκροτήσει ο εφοπλιστής Νικόλας Λυκιαρδόπουλος (Neda Maritime) και ο fund manager Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, το οποίο εξαγόρασε την «Bitsakos Aquaculture» το 2014 έναντι 20 εκατ. ευρώ.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter