Ειδήσεις
Home / Νεα προιοντα / Νέο συλλεκτικό Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen

Νέο συλλεκτικό Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen

«Αποτελεί μια φευγαλέα συναρπαστική ματιά σε μια άλλη εποχή για να εξερευνήσουμε τον μοναδικό και απαράμιλλο χαρακτήρα whiskies, τα οποία προέρχονται από αποστακτήρια που έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Συχνά αναφερόμαστε σε αυτά ως αποστακτήρια «φαντάσματα» που προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά σε κάθε σταγόνα του νέου αυτού blend του Johnnie Walker Blue Label», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Master Blender του Johnnie Walker, Jim Beverage για το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen.

Ο περίφημος Οίκος Johnnie Walker ανακοίνωσε ένα νέο περιορισμένης έκδοσης blend, αυτό του Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen. Πρόκειται για το δεύτερο Βlended Whisky που προέρχεται από τα σπάνια αποθέματα του Johnnie Walker Blue Label και συγκεκριμένα από αναντικατάστατα ουίσκι από αποστακτήρια «φαντάσματα».

Ως Master Blender, o Jim Beveridge έχει πάθος με το να εξερευνά τις γευστικές νότες whiskies από εμβληματικά αποστακτήρια που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εδώ και πολλά χρόνια και προσδίδουν εξαιρετικό βάθος στον πολυδιάστατο χαρακτήρα του βραβευμένου* Johnnie Walker Blue Label.

Κάθε πολύτιμο ουίσκι που συμπεριλαμβάνεται στη σειρά των Ghost and Rare είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά προσεγμένης επιλογής από σπάνια malt και grain whiskies, τα οποία απαντώνται σε κάθε σταγόνα του Johnnie Walker Blue Label.

Στην καρδιά αυτού του limited edition αποστάγματος συναντάμε το single malt Port Ellen, από το αποστακτήριο «φάντασμα» του Islay, το όποιο σταμάτησε να λειτουργεί το 1983 – γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο ακριβοθώρητα και περιζήτητα single malts σε όλο τον κόσμο[1].

Το αποστακτήριο «φάντασμα» του Port Ellen βρίσκεται στην άκρη του κόλπου Kilnaughton, υπό τη σκιά του επιβλητικού φάρου Carraig Fhada και την αιθέρια λάμψη του Βόρειου Σέλας. Μπορεί οι άμβυκες του να έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και χρόνια, όμως τα πλοία που μετέφεραν στα αμπάρια τους πολύτιμο φορτίο από single malt whisky, συνεχίζουν να παραμένουν ζωντανά στη μνήμη των κατοίκων της περιοχής.

Έχοντας ως στόχο να αποδώσουν αυτή τη μοναδικότητα, ο Jim Beveridge και η ομάδα του, επέλεξαν ακόμα επτά από τα πιο σπάνια whisky, ηλικίας ωρίμανσης 20 ετών και άνω, ανάμεσα από τα μοναδικά αποθέματα του Johnnie Walker Blue Label και τα επεξεργάστηκαν με τρόπο περίτεχνο, ώστε να εξισορροπήσουν τον μοναδικό χαρακτήρα του Port Ellen.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Jim Beveridge: «Τα εξαιρετικά σπάνια “ghost” ουίσκι από τα αποστακτήρια Caledonian και Carsebridge έχουν, γλυκές και κρεμώδεις νότες βανίλιας. Ενώ τα malts από το Mortlach, το Dailuaine, το Cragganmore, το Blair Athol και το Oban προσδίδουν νότες από εσπεριδοειδή. Πρόκειται για πλούσια σε γεύση malts, όπου αναδεικνύουν στο μέγιστο τις γεύσεις τροπικών φρούτων και είναι όλα τους αρμονικά ισορροπημένα με τις χαρακτηριστικές νότες καπνού του Port Ellen, αποδίδοντας ένα γευστικό ζεστό φινίρισμα στο τελείωμα».

Το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, στις 17 Δεκεμβρίου 2018 σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 310,00 € (700 ml με 43,8 % αλκοόλ κατ’ όγκο).

[1] RW101 Database Statistics May 2018