Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εργοστάσιο Παυλίδη γιορτάζει 25 χρόνια προσφοράς

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εργοστάσιο Παυλίδη γιορτάζει 25 χρόνια προσφοράς

Από το 1994, η Mondelez σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στηρίζει και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» που πραγματοποιείται στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδη και φέτος κλείνει 25 χρόνια προσφοράς. Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυετή και πολυεπίπεδα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται με συνέχεια και συνέπεια στην Ελλάδα χτίζοντας ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα καθώς και τους γονείς των παιδιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού εξοικειώνονται με τη βιομηχανική παραγωγή, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου. Παράλληλα, συμμετέχουν σε έρευνα για τα συστατικά της σοκολάτας και τη διατροφική της αξία, για την ιστορία του εργοστασίου Παυλίδη και για την παραγωγή της σοκολάτας από το κακαόδεντρο μέχρι το εργοστάσιο.

Τη φετινή χρονιά, μαθητές και εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν  τις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Παυλίδη, της πρώτης και πιο ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας της χώρας με περισσότερα από 150 χρόνια ζωής. Το Εργοστάσιο Παυλίδη παράγει σε ετήσια βάση χιλιάδες τόνους αγαπημένων προϊόντων όπως τις σοκολάτες Υγείας Παυλίδη και Lacta καθώς και τη Merenda.

Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Mondelez, 663 εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη δωρεάν συμμετοχή περισσοτέρων από 15.300 παιδιών και 670 εκπαιδευτικών.

Η κυρία  Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια Snacks Mondelez Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε: «Η επέτειος των 25 ετών για το πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» αποτελεί για όλους εμάς στην Mondelez Ελλάδας ένα σημείο ορόσημο διότι αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δέσμευσή μας για συνεπή πρόσφορά προς την κοινωνία. Η προσφορά στην κοινωνία αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Mondelez η οποία συνεχίζει με αμείωτη ένταση να υλοποιεί προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και να επηρεάζει θετικά τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί συνδυάζει τη βιωματική εκπαίδευση με τις έννοιες της παραγωγής, της βιωσιμότητας, της σωστής διατροφής και του ισορροπημένου τρόπου ζωής. Η σημασία του προγράμματος αποκτά και μεγαλύτερη διάσταση γιατί πραγματοποιείται σε έναν εμβληματικό χώρο, το Εργοστάσιο Παυλίδη που με ιστορία άνω των 150 ετών αποτελεί κύτταρο ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στη φιλοσοφία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» ταυτίζεται απόλυτα με τους διαχρονικούς στόχους της Mondelez για ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για θέματα ισορροπημένης διατροφής και για τη σημασία της άσκησης.