Επίσκεψη στην Καστοριά, στους χώρους της εταιρείας παραγωγής οσπρίων «άροσις», πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, η κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μαζί της ήταν η κ. Μαρία Αντωνίου, επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, το μέλος της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ κ. Μάκης Κορκοσίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Βασίλης Βελλίδης και η συνεργάτις της Γενικής Γραμματέως, κ. Αναστασία Χαραλαμποπούλου.
Η «άροσις» είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που, από το 1956, παράγει 100% αποκλειστικά ελληνικά όσπρια και είναι Νο1 στην κατηγορία των βιολογικών οσπρίων. Τα όσπρια της «άροσις» καλλιεργούνται από Έλληνες παραγωγούς, με οικολογικές μεθόδους σε επιλεγμένα μικρά αγροκτήματα ξακουστών οσπριώνων, όπως η Καστοριά, οι Πρέσπες, τα Γρεβενά, η Λάρισα και η Φθιώτιδα. Οι καρποί διαλέγονται με το χέρι, και συσκευάζονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, αναγράφοντας πάντα πάνω σ’ αυτές το τοπωνύμιο και το ονοματεπώνυμο του αγρότη που τα καλλιεργεί. Στη συνέχεια διατίθεται με μεγάλη επιτυχία στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Μετά την επίσκεψη, η κ. Καλογήρου έδωσε συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη Τρύφωνα Φωτιάδη και τα στελέχη της «άροσις», τονίζοντας ότι «Τέτοιες επιχειρήσεις της ακριτικής Ελλάδας αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου τους και με προϊόντα αυξημένης ανταγωνιστικότητας και προστιθέμενης αξίας κατακτούν την εγχώρια και διεθνή αγορά».
Από την πλευρά του, ο κ. Φωτιάδης ευχαρίστησε θερμά τη Γενική Γραμματέα για το ενδιαφέρον και τα καλά της λόγια, προσθέτοντας: «Σήμερα μεταβαίνουμε ταχύτατα σε ένα νέο επιχειρηματικό τοπίο, όπου θα μεγιστοποιηθούν αξίες, όπως η εντοπιότητα, η ασφάλεια, η υγεία, και η ηθική καλλιέργεια. Πιστεύω πως οι πελάτες θα επενδύσουν περισσότερο σε προϊόντα ελληνικής προέλευσης, ενώ οι οργανωμένες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μέρος της λύσης για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή».
Στόχοι της «άροσις» για το μέλλον είναι, μεταξύ άλλων, να επενδύσει σε κτιριακές και μηχανολογικές υποδομές, να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της, να αυξήσει περαιτέρω τις συνεργασίες της με Έλληνες παραγωγούς, να προχωρήσει στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων με α’ ύλη τα ελληνικά όσπρια και να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.