Ειδήσεις
Home / Top Slider / Ποια ελαιόλαδα βραβεύθηκαν με IOOC KOTINOS 2019

Ποια ελαιόλαδα βραβεύθηκαν με IOOC KOTINOS 2019

Η υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου και η διατήρησή της αποτελεί βασικό συστατικό της ανάπτυξης των τυποποιητικών επιχειρήσεων του κλάδου. Την επισήμανση αυτή έκαναν όλοι οι εισηγητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των Βραβείων Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ 2019, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης FOODEXPO GREECE. Τα Βραβεία αποτελούν διοργάνωση της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ.

Η κα Αντωνία Τριχοπούλου, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και Α΄Αντιπρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ, στην εισήγησή της με θέμα “Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο: Τα μυστικά που όλοι γνωρίζουμε αναφέρθηκε στη σημασία της Μεσογειακής Διατροφής και της κατανάλωσης ελαιολάδου για την υγεία των πολιτών. “Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε στον μεγάλο ειδησεογραφικό οργανισμό  Bloomberg και η οποία καταγράφει τον δείκτη υγείας 180 χωρών, ανέφερε η κα Τριχοπούλου” η Ελλάδα “έπεσε” το 2019 στην 26η θέση, από την 20η θέση που κατείχε το 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1960 ο Έλληνας, ακολουθώντας την μεσογειακή διατροφή, ήταν ο πλέον μακρόβιος. “Η ανάπτυξη μιας χώρας, τόνισε η κα Τριχοπούλου, δεν είναι μόνο οι επενδύσεις της, αλλά βασίζεται κυρίως στην υγεία του λαού της, η οποία επηρεάζεται από τη διατροφή. Ο υποβιβασμός της Ελλάδας στην 26η θέση, κρούει τον κώδωνα κινδύνου, και θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με την υγεία, την δημόσια υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα”, πρόσθεσε.

Ο κος  Βασίλης Καμβύσης, Χημικός, Ελαιοποιός, Γευσιγνώστης, Μέλος Δ.Σ. ΦΙΛΑΙΟΣ, παρουσίασε τους 10 λόγους – και τρόπους – για την διεκδίκηση και διατήρηση ενός βραβείου για  το ελαιόλαδο. Μεταξύ των λόγων ανέφερε την αναβάθμιση της αξιοπιστίας της επιχείρησης, την διασφαλισμένη δημοσιότητα και την υψηλότερη τιμή πώλησης του προϊόντος, ενώ ως σημαντικούς παράγοντες διασφάλισης του βραβείου και διατήρησής του ανέφερε την σταθερότητα στην ποιότητα, την φερεγγυότητα της επωνυμίας του παραγωγού και την αποτελεσματική διοίκηση της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος FORUM A.E. κος Νίκος Χουδαλάκης στην εισήγησή του με θέμα: Διεθνείς Εκθέσεις: οι Επιχειρήσεις συναντούν την Ανάπτυξη, τόνισε ότι οι Διεθνείς εκθέσεις όπως η FOODEXPO, αποτελούν, μεταξύ άλλων, ένα χώρο εκπαίδευσης για τους αυριανούς επιτυχημένους εξαγωγείς. Οι επιχειρηματίες έρχονται σε επαφή με περισσότερους από 1000 αγοραστές από όλο τον κόσμο και διαμορφώνουν τη στρατηγική τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις των «χωρών στόχου» των επιχειρήσεών τους.  Η ανάγκη για υπηρεσίες εκθεσιακές και άλλες, όπως αυτές που προσφέρει κάθε σοβαρή Διεθνής Έκθεση, έχει αναδείξει την FOODEXPO, στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσα σε 5 μόλις χρόνια.

Η κα Έφη Χριστοπούλου, Χημικός Eμπειρογνώμων Ε. Ε. και Δ. Σ. Ε., Panel Supervisor Οργανοληπτικής Ομάδας ΣΕΒΙΤΕΛ, παρουσίασε την αδιάβλητη διαδικασία που ακολουθεί ο Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου ΚΟΤΙΝΟΣ (Blind Test, φύλλο αξιολόγησης που χρησιμοποιείται από τους κριτές στον διαγωνισμό του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου MARIO SOLINAS), καθώς και τα αποτελέσματά του. Η απονομή βραβείων σε διάφορες ποικιλίες, τόνισε, αποδεικνύει ότι η εφαρμογή καλών πρακτικών είναι ο κύριος παράγοντας για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Με δεδομένο ότι οι παραδοσιακές ελαιοπαραγωγικές χώρες βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα των ελαιολάδων τους, ενώ νέες ελαιοπαραγωγικές χώρες εισέρχονται στην αγορά, απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στον τομέα προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του ελληνικού ελαιολάδου και την βελτίωση της ποιότητάς του.

 

Τα ελαιόλαδα και οι εταιρίες οι οποίες διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ 2019

είναι τα εξής:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ  
ΕΝΤΑΣΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΧΡΥΣΟ DELICIOUS CRETE Red Sparrow
ΚΥΚΛΩΠΑΣ ΑΕ ΚΥΚΛΩΠΑΣ ΚΤΗΜΑΤΑ EARLY HARVEST EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
MALVA – ΜΑΡΟΥΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Lidrivio Premium Extra Virgin Olive Oil
ΑΣΗΜΕΝΙΟ PHYSIS OF CRETE physis of Crete 0.2
ΧΑΛΚΙΝΟ VASILIS DELIVASILIS OLIVEOIL VASILIS DELIVASILIS OLIVENOEL
ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ

 ΜΕΣΑΙΑ ΕΝΤΑΣΗ

ΧΡΥΣΟ YIOI NIK. ΠΡΙΦΤΗ VERUS Hellenic Premium Monovarietal
ΑΣΗΜΕΝΙΟ OLIVELAWON I.Χ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Ε.Ε. E-LA-WON
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΗΛΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΟΛΙΩΤΗ- ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ
SOCRATES OIL SOCRATES

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΕΝΤΑΣΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ  
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

MEDITERRE & ΣΙΑ ΕΕ

Mediterre Alea Organic  
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ – ΜΑΡΑΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Pamako Unique Premium-Organic Mountain Blend  
ΧΑΛΚΙΝΟ ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Olvia Extra Virgin Organic Olive Oil  
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΜΕΣΑΙΑ ΕΝΤΑΣΗ

ΧΡΥΣΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ – ΜΑΡΑΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Pamako Premium-Organic Mountain-Monovarietal  
ΑΣΗΜΕΝΙΟ TERRA CRETA ABEE Terra Creta Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο  
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ANOPAEA Ανοπαία Γη – Terra Anopaea  

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΠ – ΠΓΕ
ΕΝΤΑΣΗ  

ΒΡΑΒΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
ΠΟΠ-ΠΓΕ

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ MEDITERRE &ΣΙΑ ΕΕ Mythocia Early Harvest Olympia Pgi ΠΓΕ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΕΕΕ Minos ΠΓΕ ΧΑΝΙΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΔΗΜΑΣ-ΜΑΡΑΚΗΣ Κ ΣΙΑ ΕΕ Λαας ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ
ΠΟΠ-ΠΓΕ

ΜΕΣΑΙΑ ΕΝΤΑΣΗ

ΧΡΥΣΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗΣ Fanourgakis Family Π.Ο.Π Μεσσαρά ΠΟΠ ΜΕΣΣΑΡΑ
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕ Oleum Crete ΠΟΠ ΜΕΣΣΑΡΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΑΡΙΑ ΣΠΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Oliorama

Exclusive PGI

ΠΓΕ  ΟΛΥΜΠΙΑ

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΣΕΒΙΤΕΛ.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin