Ειδήσεις
Home / Retail / Ο Σκλαβενίτης «πιέζει» τα αποτελέσματα τριμήνου της ΑΒ Βασιλόπουλος

Ο Σκλαβενίτης «πιέζει» τα αποτελέσματα τριμήνου της ΑΒ Βασιλόπουλος

«Η ανάκαμψη του ανταγωνισμού επηρέασε τις πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος κατά το α’ τρίμηνο του 2018», αναφέρει ο μητρικός Βελγο-Ολλανδικός όμιλος Koninklijke Ahold Delhaize, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του, πραγματοποιώντας έμμεση αναφορά στην επαναδραστηριοποίηση του δικτύου της Μαρινόπουλος υπό τον Σκλαβενίτη.

Για την παρουσία του στην Ελλάδα και την πορεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, ο διεθνής όμιλος αναφέρει πως οι πωλήσεις επηρεάστηκαν από την ανάκαμψη του ανταγωνισμού, μέσω της επαναλειτουργίας και της αναδιαμόρφωσης των καταστημάτων του. Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος πιέστηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε το περιθώριο κέρδους της.

Επίσης, ο όμιλος αναφέρει πως στην Ελλάδα, η πορεία των συγκρίσιμων πωλήσεων ήταν αρνητική λόγω της περαιτέρω ομαλοποίησης και ενίσχυσης του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Πέρυσι οι πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος μειώθηκαν 3% σε σχέση με το 2016 ενώ σε σχέση με το 2015 ήταν αυξημένες κατά 8%. Ο ενοποιημένος τζίρος της αλυσίδας κινείται πάνω από 2,1 δις ευρώ. Για τη φετινή χρονιά το πλάνο προβλέπει επενδύσεις πάνω από 90 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία 40 νέων σημείων πώλησης σε όλη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του ομίλου Koninklijke Ahold Delhaize, ανακοίνωσε  αύξηση 26% στα καθαρά κέρδη για το α’ τρίμηνο, με την εταιρεία να δηλώνει ότι αναμένει περαιτέρω συνέργειες το 2018 ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης.

Ειδικότερα, εμφάνισε κέρδη 407 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 356 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 15%.

Τα έσοδα μειώθηκαν 5,9% στα 14,90 δισ. ευρώ, από τα 15,87 δισ., ευρώ, αλλά σε σταθερό συνάλλαγμα αυξήθηκαν 2,5%.

Η Ahold Delhaize, η οποία σχηματίστηκε το 2016 από τη συγχώνευση Ahold και Delhaize Group, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε καθαρές συνέργειες 420 εκατ. δολαρίων το 2018, συμπεριλαμβανομένων και αυτών 268 εκατ. δολαρίων που πραγματοποιήθηκαν το 2017, και τόνισε ότι είναι αισιόδοξη για να πετύχει το στόχο των μεικτών συνεργειών ύψους 750 εκατ. δολαρίων το 2019.

Εκτιμά ότι οι ταμειακές ροές το 2018 θα διαμορφωθούν περί τα 1,9 δισ. ευρώ, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα αυξηθούν στα 1,9 δισ. ευρώ.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin