Ειδήσεις
Home / Top Slider / Ο Massimo Bottura είναι ο νέος Chef Ambassador της illycaffè

Ο Massimo Bottura είναι ο νέος Chef Ambassador της illycaffè

Ο διάσημος chef Massimo Bottura – κάτοχος τριών αστεριών Michelin και πρωτοπόρος στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή – ένωσε τις δυνάμεις του με την illycaffè, την κορυφαία εταιρεία στον βιώσιμο καφέ υψηλής ποιότητας. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2023 ο Massimo αποτελεί τον διεθνή πρεσβευτή του προγράμματος illy Chef Ambassador, το οποίο αποσκοπεί στην ανάδειξη της μοναδικότητας του χαρμανιού illy στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας.

H συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου και προσαρμοσμένου χαρμανιού καφέ για επιλεγμένους chef με αστέρια Michelin. Τώρα είναι η σειρά του Massimo Bottura να δημιουργήσει τον δικό του εξατομικευμένο καφέ, ακολουθώντας τα βήματα των Niko Romito, Viki Geunes, Antonia Klugmann, Ciccio Sultano, Rupert Blease, Felipe Rodrigues και άλλων ονομάτων από τη διεθνή σκηνή της υψηλής γαστρονομίας. Η παραλλαγή του Massimo Bottura βασίζεται στα εννέα συστατικά που συνθέτουν το μοναδικό χαρμάνι illy, τα οποία τροποποιούνται σε διαφορετικές ποσότητες και αναλογίες βάσει του στυλ, των αισθητηριακών προτιμήσεων και, φυσικά, του πιο σημαντικού παράγοντα από όλους, τη δική του γεύση.

Το τελικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με τη χρήση του Personal Blender (μια μηχανή καφέ που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την illycaffè – το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην Expo του Μιλάνου του 2015 στο Coffee Cluster) με τη συμβολή καθηγητών από το Università del Caffè. Το χαρμάνι θα προσφερθεί ως μοναδική εμπειρία στο τέλος ενός μενού γευσιγνωσίας στους πελάτες της Osteria Francescana, του ξενώνα Casa Maria Luigia, του μπιστρό Franceschetta58 στη Μόντενα και του ιστορικού εστιατορίου Cavallino.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ξεκινάμε τη νέα χρονιά με αυτή την πολλά υποσχόμενη συνεργασία και τον Massimo Bottura ως ambassador. Είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς και επιτυχημένους chef στον κόσμο της γεύσης και μοιράζεται τις βασικές αξίες της illycaffè για καινοτομία, βιωσιμότητα και απόλυτη ποιότητα», σχολίασε η Cristina Scocchia, CEO της illycaffè. «Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να προωθήσουμε την κουλτούρα μας για τον καφέ στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, συμβάλλοντας στη διαιώνιση ενός δυναμικού κύκλου βιώσιμης ποιότητας».

«Η μαγειρική έχει να κάνει με την ποιότητα και αυτό αφορά τόσο τις ιδέες όσο και τα συστατικά.  Κάθε μενού της Famiglia Francescana επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι ιδέες παίρνουν μορφή, εμπνευσμένες από τον πολιτισμό και, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, από κοινωνικής φύσεως επιλογές. Η φιλοσοφία της Illycaffè βασίζεται σε αξίες που μοιραζόμαστε και στις οποίες πιστεύουμε ακράδαντα, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα και την ποιότητα με μια βιώσιμη προσέγγιση στο φαγητό», αναφέρει ο Massimo Bottura.

Το 2021 η illycaffè ήταν η πρώτη ιταλική εταιρεία στην κλάδο που έλαβε πιστοποίηση B Corp. Αυτό ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα αλλά και ένα σημείο εκκίνησης, όπως αποδεικνύεται από αυτήν τη συνεργασία υψηλού κύρους με τον βραβευμένο με αστέρια Michelin chef Massimo Bottura. Ο Massimo έχει επίσης βραβευτεί με το πράσινο αστέρι Michelin, το βραβείο της Michelin Guide που υποστηρίζει η illycaffè στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και απονέμεται στους καλύτερους chef όσον αφορά τις βιώσιμες πρακτικές. Με αυτό το σκεπτικό, το πρόγραμμα illy Chef Ambassador έκανε πρόσφατα μια ριζική αλλαγή κατεύθυνσης, με την επιθυμία να συμμετάσχουν επαγγελματίες της υψηλής γαστρονομίας με τους οποίους η illycaffè μοιράζεται τις ίδιες αξίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την απόλυτη ποιότητα: τους βιώσιμους chef που έχουν αναγνωριστεί από την Michelin Guide και βραβεύτηκαν με το Πράσινο Αστέρι, και τους illy Masters of Excellence, δηλαδή τους μεγάλους chef με αστέρια Michelin.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter