Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Νέα αλυσίδα pubs αποκτά η Heineken στη Μ. Βρετανία

Νέα αλυσίδα pubs αποκτά η Heineken στη Μ. Βρετανία

Στην εξαγορά της βρετανικής αλυσίδας Punch Taverns, η οποία διαχειρίζεται pubs, προχωράει η Heineken από κοινού με την Patron Capital. Το τίμημα ανέρχεται σε 402,7 εκατ. στερλίνες. Ειδικότερα, η Patron θα καταβάλει 180 πένες/μετοχή σε μετρητά, ενώ η Heineken θα καταβάλει έπειτα στην επενδυτική εταιρεία 305 εκατ. στερλίνες για 1.900 pubs, όπως γνωστοποίησαν οι δύο πλευρές.

Η συγκεκριμένη προσφορά προτιμήθηκε από αντίστοιχη του συνιδρυτή της εταιρείας Alan McIntosh και όπως ανακοινώθηκε, στηρίζεται και από τους τρεις μεγαλομετόχους της, που ελέγχουν ποσοστό 52,3%.

Ο Stephen Billingham, πρόεδρος της Punch, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τους μετόχους καθώς η προσφορά παρέχει ασφάλεια σε μετρητά σε ένα σημαντικό premium».

Με την συγκεκριμένη εξαγορά, η Heineken θα επεκτείνει την παρουσία της σε όλη τη Βρετανία, όπου ελέγχει ήδη περί τις 1.100 pubs με την επωνυμία Star Pubs & Bars και θα γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος φορέας pubs στη Βρετανία μετά τη συναλλαγή, που εκτιμά πως θα αυξήσει τα κέρδη της ήδη από το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωσή της.

Σημειώνεται ότι η Punch δεν έχει εμφανίσει ετήσια κέρδη από το 2007 και μετά, καθώς οι pubs της Βρετανίας έχουν έρθει αντιμέτωπα με τα φθηνότερα ποτά του σουπερμάρκετ, με την απαγόρευση του καπνίσματος και με συμφωνίες που βάζουν φραγμούς στην αγορά ποτών.

 

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin