Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι συμμετοχές για το “Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου”

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι συμμετοχές για το “Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου”

Την 1η Οκτωβρίου 2016 ολοκληρώνεται η προθεσμία για την υποβολή των συμμετοχών για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2016» που διοργανώνει ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Ο σημαντικός αυτός ετήσιος θεσμός που αναδεικνύει και υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, επιστρέφει αυτή τη χρονιά με καθοριστικές αλλαγές σε ότι αφορά την ανάδειξη νικητών, καθώς και στο τελικό ποσό που θα διατεθεί στο πλαίσιο των βραβείων.

Συγκεκριμένα, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων, για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία των βραβείων, οι τελικοί νικητές θα είναι 8 και θα λάβουν συνολικά €100.000, ποσό διπλάσιο από το 2015 και ουσιαστικά το μεγαλύτερο που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα. Ο πρώτος νικητής, θα λάβει €30.000 και οι υπόλοιποι 7 νικητές, θα λάβουν έκαστος το ποσό των €10.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008 και μέχρι σήμερα, ο θεσμός έχει ενισχύσει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα με το συνολικό ποσό των €500.000.

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθείς το αργότερο το 1976) που έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 7 χρόνια, με συνολικό τζίρο τουλάχιστον €10.000 το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι δύο άτομα, θα πρέπει να κατέχουν, συνολικά και οι δύο, το 80% της επιχείρησής τους.

Μια ακόμα αλλαγή στη διαδικασία των φετινών βραβείων αφορά και στην υποβολή των αιτήσεων. Για πρώτη φορά, η διαδικασία θα γίνει αποκλειστικά online και συγκεκριμένα, μέσω της επίσημης σελίδας στο Facebook. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν like στην επίσημη σελίδα Stelios Philanthropic Foundation και join στο group Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece 2016 και στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους.

Νικητές και υποψήφιοι προηγούμενων ετών είναι ευπρόσδεκτοι στη διαδικασία και μπορούν να υποβάλουν εκ νέου συμμετοχή, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία και εφόσον πληρούν όλα τα κριτήρια.

Η φετινή Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 31 Οκτωβρίου 2016.

Μέχρι σήμερα, το βραβείο έχουν λάβει οι εταιρείες: Sede (2015), Ancient Greek Sandals (2014), Nanobionic (2013), People for Business (2012), Fereikos Helix (2011), Fasmetrics (2010), Zoo.gr (2009) και Simply Burgers (2008).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βραβείο και τα κριτήρια συμμετοχής, επισκεφθείτε το www.stelios.org, αποστείλετε email στο applications@stelios.com ή καλέστε το +377 9880 1010 (ώρες γραφείου). Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μόνο μέσω Facebook.