Ειδήσεις
Home / Retail / Μαρινόπουλος: Αναβολή και νέα δικάσιμος στις 14 Δεκεμβρίου

Μαρινόπουλος: Αναβολή και νέα δικάσιμος στις 14 Δεκεμβρίου

Την αναβολή για τις 14 Δεκεμβρίου της εκδίκασης της κύριας αίτησης για υπαγωγή της Μαρινόπουλος και των συγγενών με αυτή εταιρειών στο άρθρο 99 αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Υπέρ της αναβολής μεταξύ όλων των άλλων τάχθηκε και με πρόσθετη παρέμβασή της η αλυσίδα Σκλαβενίτης.

Η αναβολή που δόθηκε ήταν μεγαλύτερη από αυτή που ζητήθηκε, διότι ενδιάμεσα δεν υπήρχε ελεύθερη δικάσιμος.

Σύμφωνα με τους συνήγορους της εταιρείας, το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης, οπότε και θα υπάρξει νέα αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ.

Από την πλευρά της Μαρινόπουλος τονίστηκε ότι δουλεύουν εντατικά τόσο για το κείμενο εξυγίανσης όσο και για να εξασφαλιστεί η συναίνεση του ποσοστού των πιστωτών που απαιτούνται.

Σημειώνεται πως το δημόσιο με κύρια παρέμβαση αντιτάχθηκε στην αίτηση, συμφώνησε όμως στη διατήρηση αλλά όχι στην επέκταση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές. Αναφέρεται επίσης ότι το ΙΚΑ ήταν απών από τη σημερινή διαδικασία.

Επιπλέον, αργότερα, το δικαστήριο αποφάσισε την παράταση της προσωρινής προστασίας της Μαρινόπουλος από τους πιστωτές της μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2016. Η προστασία μάλιστα επεκτείνεται και στα ασφαλιστικά μέτρα, υπό την έννοια ότι οι πιστωτές και κυρίως προμηθευτές δεν μπορούν να προβούν σε συντηρητικές κατασχέσεις εμπορευμάτων ή σε προσημειώσεις υποθηκών.

Όπως είχε συμβεί και την 1η Ιουλίου, όταν είχε εκδοθεί η πρώτη προσωρινή διαταγή για την προστασία της Μαρινόπουλος από τους πιστωτές της, εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και οι εκμισθωτές ακινήτων, υπό την έννοια ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να προχωρούν σε κατασχέσεις σε περίπτωση διεκδίκησης δεδουλευμένων, ενώ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων διατηρούν το δικαίωμα των εξώσεων σε περίπτωση μη πληρωμής τους.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin