Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / «Λουκέτο» για τους λουκουμάδες «Αιγαίον» στην Πανεπιστημίου

«Λουκέτο» για τους λουκουμάδες «Αιγαίον» στην Πανεπιστημίου

«Λουκέτο” έβαλε ένα από τα πιο ιστορικά στέκια στην καρδιά της Αθήνας.  Με λιτή ανακοίνωσή του το «Αιγαίον” – που έφτιαχνε λουκουμάδες από το 1926 – ανακοίνωσε το τέλος εποχής.

«Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της η εταιρεία.

Τέλος εποχής για τους λουκουμάδες "Αιγαίον"

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Διονύσης Μουσμούτης, διευθυντής των Εκδόσεων «Πάπυρος», που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το Αιγαίον, μιλά για την «θλίψη και τον προβληματισμό” που δημιουργούν οι κλειστές πόρτες στο κέντρο της Αθήνας.

αιγαιον

«Κλείνουμε λόγω κρίσης. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Η εταιρεία λύνεται. Τα χρέη συσσωρεύτηκαν, η κίνηση έπεσε σημαντικά, οι φόροι ανέβηκαν. Ίσως έπρεπε να το αποφασίσουμε νωρίτερα. Ένας ακόμη σημαντικός λόγος είναι τα ενοίκια. Το κτίριο είναι του ΙΚΑ, το ενοίκιο ήταν τεράστιο, μειώθηκε, αλλά όχι όσο έπρεπε για να είναι βιώσιμο. Δεν μπορούσαμε να το αντέξουμε. Η Πανεπιστημίου ερήμωσε πλέον. Πριν δέκα χρόνια έμπαιναν πέντε φορές περισσότεροι πελάτες» δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Γιώργος Φύλλας, εγγονός του ιδρυτή της επιχείρησης και τελευταίος ιδιοκτήτης.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+