Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ξεκίνησαν παραλαβές ζαχαρότευτλων στο Πλατύ Ημαθίας από την ΕΒΖ

Ξεκίνησαν παραλαβές ζαχαρότευτλων στο Πλατύ Ημαθίας από την ΕΒΖ

Στην εκκίνηση τέθηκε η φετινή καμπάνια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της εταιρείας, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, «από χθες νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες παραλαβές τεύτλων στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας. Η επεξεργασία θα ξεκινήσει σήμερα».

Η καμπάνια στο Πλατύ αναμένεται να διαρκέσει 25 ημέρες, ενώ σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο της βιομηχανίας στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιαμαντή, το φουγάρο θα «ανάψει» στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και η παραλαβή και επεξεργασία τεύτλων εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί το 20ήμερο.

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος σπάρθηκαν 64.000 στρέμματα τεύτλων, από τα οποία αναμένεται να παραχθούν περί τους 45.000 τόνους ζάχαρης. Οι αποδόσεις στα πρώτα δείγματα κινούνται γύρω στους επτά τόνους ανά στρέμμα, ενώ και το poll (ο ζαχαρικός τίτλος που υποδηλώνει την ποιότητα του τεύτλου) αναμένεται υψηλό.

Σε κάθε περίπτωση, πιο ασφαλή στοιχεία θα υπάρξουν από την επόμενη εβδομάδα, όταν το δείγμα των τεύτλων από τη συγκομιδή θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+