Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Η ΕΛΟΠΥ στην διεθνή έκθεση Seafood Expo Global

Η ΕΛΟΠΥ στην διεθνή έκθεση Seafood Expo Global

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διεθνής παρουσίαση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στο περίπτερο των μελών της Οργάνωσης, στη διεθνή έκθεση Seafood Expo Global των Βρυξελλών (24 – 26 Απριλίου), τη μεγαλύτερη έκθεση του είδους της, η οποία συγκεντρώνει σταθερά τις ηγέτιδες εταιρείες από τους κλάδους ιχθυηρών, θαλασσινών και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως αναφέρεται από την ΕΛΟΠΥ, το ελληνικό περίπτερο με την ονομασία ‘Fish from Greece’, αποτέλεσε πόλο έλξης μεγάλου αριθμού διεθνών αγοραστών και εκπροσώπων των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, αναδεικνύοντας έτσι την εξαιρετική φήμη των ελληνικών ιχθυηρών και το ευοίωνο μέλλον της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο παγκόσμιο επιχειρείν. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας και να απολαύσουν τα φρέσκα ελληνικά ψάρια παραγωγής των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ, με γευστικές δοκιμές και ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής από τον διακεκριμένο σεφ Κωνσταντίνο Βασάλο και τους συνεργάτες του. 

Θετική αίσθηση προκάλεσε η λειτουργία πρωτότυπης καντίνας, fish truck, με την ονομασία  ‘Fish from Greece’ που βρισκόταν στην είσοδο της Έκθεσης και όπου εκθέτες και επισκέπτες  είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τις δημιουργίες του σεφ με πρωταγωνιστές τα φρέσκα ελληνικά ψάρια.

Το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, κυρία Ελευθερία Γαλιαθανάκη, ο Σύμβουλος του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, κύριος Αναστάσιος Παπαθωμάς και ο κύριος Felix Leinemann, Διευθυντής του τμήματος Θαλάσσιας Χωροταξίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συζητήθηκαν τα ζητήματα του κλάδου με τον Πρόεδρο της ΕΛΟΠΥ, κύριο Δημήτρη Βαλαχή και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΛΟΠΥ, κύριο Αντώνη Χαχλάκη.

Η ελληνική παρουσία προβλήθηκε στη Βελγική τηλεόραση και σε όλα τα μεγάλα μέσα του κλάδου.

Το συλλογικό σήμα ‘Fish from Greece / ‘Ελληνικό Ψάρι’ είναι η νέα, ενιαία εθνική ταυτότητα των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας που παράγουν οι 21 εταιρείες-μέλη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας. Όπως αναφέρεται, αποτελεί «σφραγίδα» εμπιστοσύνης για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές παγκοσμίως, καθώς δηλώνει φρέσκα ελληνικά ψάρια υψηλής ποιότητας, διατροφικής αξίας και αξεπέραστης γεύσης που μεγαλώνουν στην πεντακάθαρη θάλασσα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) είναι ο ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός φορέας της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας  που εκπροσωπείται από 21 Έλληνες παραγωγούς, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 80% του όγκου και της αξίας των ελληνικών προϊόντων υδατοκαλλιέργειας. Ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό να δημιουργήσει τη μοναδική ελληνική ταυτότητα των ψαριών που παράγουν οι εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ, να υποστηρίξει τις συλλογικές δράσεις προώθησης και ενημέρωσης των μελών και να αξιοποιήσει τη δυναμική που υπάρχει λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης προϊόντων υδατοκαλλιέργειας διεθνώς.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin