Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / H ΕΛΟΠΥ και ο ΑSC υποδέχονται στην Ελλάδα διεθνές κλιμάκιο αγοραστών ιχθυηρών και δημοσιογράφων γεύσης

H ΕΛΟΠΥ και ο ΑSC υποδέχονται στην Ελλάδα διεθνές κλιμάκιο αγοραστών ιχθυηρών και δημοσιογράφων γεύσης

 

  • Δεκατέσσερεις προσκεκλημένοι από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ
  • Αγοραστές μεγάλων αλυσίδων super markets
  • Δημοσιογράφοι, influencers, bloggers γεύσης
  • Επισκέψεις ενημέρωσης σε μονάδες μελών της ΕΛΟΠΥ
  • Ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπειρίες με ψάρι

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αξιόπιστος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και το Aquaculture Stewardship Council (ASC), κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης και βελτίωσης ειδών θαλάσσιας εκτροφής, ενώνουν εμπειρία και τεχνογνωσία και, με ένα βιωματικό – ενημερωτικό ταξίδι, αναδεικνύουν σε δεκαπέντε ευρωπαίους και Αμερικανούς αγοραστές ψαριών και δημοσιογράφους, influencers, bloggers γεύσης, έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

Η αποστολή (24 – 27 Σεπτεμβρίου), περιλαμβάνει επισκέψεις σε μονάδες Μελών της ΕΛΟΠΥ που έχουν λάβει την πιστοποίηση ASC, συζητήσεις με στελέχη των Μελών, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, πόλεις ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα, γευστικές διαδρομές με φρέσκα ψάρια των μελών της ΕΛΟΠΥ και μια διαδραστική γαστρονομική εμπειρία όπου οι επισκέπτες θα συμμετέχουν στην προετοιμασία ιδιαίτερων συνταγών ψαριών.

Η ΕΛΟΠΥ πιστεύει και επενδύει στη δύναμη των συνεργειών σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Η συνεργασία όμως με την ASC, έχει μια ιδιαίτερη δυναμική, διότι επικεντρώνεται στην αποτελεσματική προβολή της δέσμευσης των δύο Οργανώσεων στην ευζωία των ψαριών, την προστασία της θάλασσας, του θαλασσίου οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος και τη θετική επίδραση στην ευημερία των ανθρώπων.

Η ΕΛΟΠΥ προσβλέπει σε μια μοναδική εμπειρία, στην οποία οι ξένοι επισκέπτες θα εκτιμήσουν το ρόλο της ΕΛΟΠΥ και του ASC στην παραγωγή ασφαλών, ποιοτικών, φρέσκων, γευστικών και υγιεινών ψαριών ελληνικής εκτροφής και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία τους προς τον κλάδο της βιώσιμης ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.