Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ενδιαφέρον Σπ. Θεοδωρόπουλου για εξαγορά της Νίκας

Ενδιαφέρον Σπ. Θεοδωρόπουλου για εξαγορά της Νίκας

Πρόταση από τον κ. Σπύρο  Θεοδωρόπουλο προς τις τράπεζες για την απόκτηση του ελέγχου της Νίκας, έχει περιέλθει στη γνώση της εισηγμένης, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Η Νίκας, σε σχετική ανακοίνωση δηλώνει ότι «γνωρίζει πως υπάρχει μια πρόταση από τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο προς τις τράπεζες που αποτελούν τους πιστωτές της εταιρίας, αλλά δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της».

Η «είσοδος» του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου και της Chipita, ως στρατηγικού επενδυτή στη Νίκας είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2011. Τότε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων είχε εγκρίνει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων της εταιρίας. Η Chipita είχε καλύψει τα 5,4 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 10 εκατ. ευρώ του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, η οικογένεια Ρέστη το 1 εκατ. ευρώ και η EFG Eurobank τα 3,6 εκατ. ευρώ.

Στο α’ εξάμηνο του 2014, η Νίκας εμφάνισε μείωση ζημιών στα 3,76 εκατ. ευρώ, με το τζίρο να ενισχύεται στα 29 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος εμφάνισε αύξηση μικτού κέρδους κατά 3,9% στα 9,54 εκατ., εμφανίζοντας κια θετικά ενοποιημένα EBITDA έναντι ζημιών το 2013.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin