Το 47% της συνολικής κατανάλωσης σε τσιπούρα και λαβράκι στην Γερμανία, προέρχεται από την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία στου Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ).
Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία 10-14/10/2015 και η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είχε την τιμητική της καθώς αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό κλάδο ζωικών τροφίμων στη χώρα και τον δεύτερο εξαγωγικό κλάδο αγροτικών προϊόντων μετά τα φρούτα και τα λαχανικά.
Όπως αναφέρει ο ΣΕΘ, ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό ψάρι έκανε και ο Γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην έναρξη της έκθεσης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η Γερμανία, αν και αποτελεί μια σχετικά μικρή αγορά για το ελληνικό ψάρι, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης καθώς παρατηρείται διαρκώς αύξηση στην κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού. Η Ελλάδα κατέχει σήμερα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής κατανάλωσης αυτών των ψαριών και το 2014 εξήγαγε σχεδόν 3.000 τόνους, αξίας περίπου 15 εκατ. ευρώ.
Στόχος της ελληνικής συμμετοχής ήταν η προώθηση των ελληνικών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειες μέσω των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Στον χώρο του εθνικού περιπτέρου λειτούργησε εστιατόριο όπου οι εκθέτες και οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν το διαφορετικό μενού που ετοίμαζε καθημερινά ο σεφ κ. Βασσάλος και ήταν βασισμένο στο ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από τον οργανισμό Enterprise Greece και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας.