Ειδήσεις
Home / Top Slider / Coca-Cola 3E Σχηματάρι Mega-Plant: Επένδυση στην Ελλάδα και εξαγωγές

Coca-Cola 3E Σχηματάρι Mega-Plant: Επένδυση στην Ελλάδα και εξαγωγές

Ακόμα και στα χρόνια της κρίσης μπορούμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος του ομίλου CocaCola HBC κ. Αναστάσιος Δαυίδ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι MegaPlant, της Coca Cola 3E, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κυρίας Φανής Παπαθωμά.

Η επένδυση θεμελιώνει το νέο παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο της εταιρείας για διαρκή ανάπτυξη και σηματοδοτεί την ισχυρή εμπιστοσύνη της εταιρείας και του Ομίλου Coca-Cola HBC στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στην ίδρυση Βιομηχανικού Πάρκου στα Οινόφυτα, στη νομοθέτηση μέτρων που θα κάνουν πιο φιλικό το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα, αλλά και σε νομοθετική ρύθμιση για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποστηρικτικών υπηρεσιών πολυεθνικών ομίλων, με την απάλλειψη φορολογικών αντικινήτρων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η μονάδα της Coca Cola 3E αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επιστρέψει στην αποβιομηχάνιση και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε και τις πρώτες ύλες και το ανθρώπινο δυναμικό, αυτό που λείπει είναι να κινηθεί η πολιτική βούληση προς το σωστό δρόμο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα να λυθούν και ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η δημιουργία οργανωμένου ΒΙ.ΠΑ στα Οινόφυτα. Με αφορμή μάλιστα τις υποδομές του εργοστασίου, σημείωσε ότι ο τομέας των logistics θα μπορούσε να απογειώσει την ελληνική οικονομία, τονίζοντας πως «αν μπορέσουν να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας για το πού πρέπει να κινηθούμε, θα γίνουν όλα πιο εύκολα για τη χώρα».

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε  η αναπτυξιακή στρατηγική της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που βασίζεται σε 3 άξονες:

  • Επενδύσεις στη χώρα, στην τοπική παραγωγή και στην εργασιακή απασχόληση
  • Καθοριστική συμβολή στην κοινωνία για τους νέους και το περιβάλλον
  • Καινοτομία για ανάπτυξη της αγοράς με τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές

Συγκεκριμένα, το Σχηματάρι Mega-Plant εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, που επιτρέπει στην εταιρεία να προχωράει σταθερά στην αύξηση της παραγωγικής και εξαγωγικής της δυναμικής. Από εκεί:

  • Διακινούνται περισσότερα από 540 προϊόντα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε κάθε περίσταση, ενώ χάρη στις 17 γραμμές παραγωγής που έχουν δυνατότητα λειτουργίας 24 ώρες το 24ωρο, παράγεται το 100% των χυμών και το 96% των αναψυκτικών της εταιρείας.
  • Πραγματοποιείται το 100% των εξαγωγών της εταιρείας σε 11 χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κόσοβο, Κύπρος, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τσεχία). Μάλιστα, από το Σχηματάρι καλύπτεται το 100% των αναγκών της αγοράς της Βουλγαρίας σε αναψυκτικά Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.
  • Διακινείται το 75% του όγκου των εγχώριων πωλήσεων, από τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 30.000m².

Ισχυρή είναι και η συμβολή του Mega-Plant Σχηματαρίου στην απασχόληση τοπικά. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της περιοχής της Βοιωτίας και είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες, παρέχοντας σταθερή απασχόληση σε 400 εργαζόμενους.

Την αξία της επένδυσης τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας: «Πλησιάζοντας στο τέλος της περιόδου των μνημονίων, η αποφασιστική στροφή της ελληνικής οικονομίας στην παραγωγή και την εξωστρέφεια αποτελεί το κλειδί για την εδραίωση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως το Mega-Plant Σχηματαρίου της Coca-Cola Τρία Εψιλον, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και συγχρόνως αξιοποιούν σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όπως η γεωστρατηγική θέση και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό».

Ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον κ. Γιάννης Παπαχρήστου, ανέφερε: «Το Σχηματάρι Mega-Plant θεμελιώνει τη νέα εποχή ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ένα εργοστάσιο με 400 εργαζομένους, το οποίο μας επιτρέπει να παράγουμε στην Ελλάδα, να εξάγουμε από την Ελλάδα σε 11 χώρες και να υποστηρίζουμε έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Στηρίζουμε την κοινωνία και κυρίως τους νέους για να βρουν εργασία και να παραμείνουν στη χώρα μας».

H Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, δήλωσε: «Η σημαντική αυτή επένδυση στο Σχηματάρι μάς δίνει τη σιγουριά να υλοποιήσουμε το στρατηγικό όραμα της Coca-Cola στην Ελλάδα που αφορά στην ανάπτυξή μας με οδηγό την καινοτομία και με όρους και προϋποθέσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούμε αλλά και στην προστασία του πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε».

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin