Ειδήσεις
Home / Top Slider / Επιστρέφει ο “Γρηγόρης” στην Ρουμανία

Επιστρέφει ο “Γρηγόρης” στην Ρουμανία

Μετά από σύντομη απουσία, επιστρέφει στην αγορά της Ρουμανίας η αλυσίδα καταστημάτων «Γρηγόρης».

Στις αρχές Ιουλίου, η εταιρεία άνοιξε ένα κατάστημα στο Βουκουρέστι, στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, Upground Office Building της Pipera, στην επιχειρηματική περιοχή του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βλάσσης Γεωργάτος στα τοπικά ΜΜΕ, το άνοιγμα του καταστήματος σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ιστορία της επιχείρησης, καθώς αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει 80 ακόμη καταστήματα την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Μακρίδη, γενικό διευθυντή της Green Break SLR, της ρουμανικής εταιρείας που διαχειρίζεται το brand της επιχείρησης, ενώ τρία από αυτά προβλέπεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι το 2000 η «Γρηγόρης Μικρογεύματα» -εισηγμένη τότε στο Χρηματιστήριο Αθηνών-, είχε διεισδύσει δυναμικά στη ρουμανική αγορά με δίκτυο καταστημάτων και εγκατάσταση μονάδας παραγωγής. Στο τέλος του 2016, ωστόσο, αποχώρησε, σχεδιάζοντας σε μεταγενέστερο, ευνοϊκότερο χρόνο την επάνοδό της.

Οι λόγοι της αποχώρησης ήταν η οικονομική κρίση του 2008 που προκάλεσε και στην Ρουμανία μείωση μισθών και αύξηση ΦΠΑ. Όπως αναφέρθηκε, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αλυσίδα άρχισε να κλείνει εστιατόρια με χαμηλή απόδοση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διατηρηθεί στην αγορά.

Σε αυτή τη φάση, ο φορέας εκμετάλλευσης δημιούργησε μια νέα εταιρεία στην τοπική αγορά, η οποία θα επικεντρωθεί στο άνοιγμα εστιατορίων γρήγορου φαγητού με κεφάλαιο 80.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι εκτός από την αγορά της Ρουμανίας, η Γρηγόρης αριθμεί σήμερα περί τα 330 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Μπαχάμες και καταλαμβάνει την 8η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη με τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ εξυπηρετώντας 250.000 πελάτες καθημερινά.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin