Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Άνοδο κατά 80% παρουσιάζει η τιμή του βουτύρου στην Ε.Ε.

Άνοδο κατά 80% παρουσιάζει η τιμή του βουτύρου στην Ε.Ε.

Κατά 80% έχουν αυξηθεί οι τιμές του βουτύρου στην ΕΕ από τον Απρίλιο του 2016 φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω της μείωσης της παραγωγής και της ισχυρής ζήτησης για εξαγωγές.

Η παραγωγή βουτύρου στην ΕΕ άρχισε να μειώνεται σταδιακά, με τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο να παρουσιάζουν πτώση κατά 7% και 14% αντίστοιχα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά την έναρξη του 2016, η οποία προκάλεσε αύξηση των σφαγών αγελάδων γαλακτοπαραγωγής για την παραγωγή βοείου κρέατος στην ΕΕ, με αποτέλεσμα την χαμηλότερη διαθεσιμότητα γάλακτος.

Επιπλέον, οι συνολικές εξαγωγές της ΕΕ σε βούτυρο κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016 αυξήθηκαν κατά 39%, φθάνοντας τους 171.656 τόνους, λόγω αυξημένης ζήτησης από την Κίνα, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η αύξηση της ζήτησης για εισαγωγές βουτύρου στην Κίνα το 2016, αποδίδεται στην μειωμένη προσφορά της εγχώριας παραγωγής, λόγω της αργής ανάπτυξης του αριθμού αγελάδων γαλακτοπαραγωγής.

BUTTEREU

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter