Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / Νέες Χωριάτικες και Κυδωνάτες πατάτες Νάξου από τον Μπάρμπα Στάθη!

Νέες Χωριάτικες και Κυδωνάτες πατάτες Νάξου από τον Μπάρμπα Στάθη!

 

 

Ο Μπάρμπα Στάθης παρουσιάζει τις πιο ξακουστές πατάτες που έρχονται για να συμπληρώσουν με τον πιο νόστιμο τρόπο τη σειρά Πατάτες & γλυκοπατάτες Μπάρμπα Στάθης.

Με προέλευση τη Νάξο, το νησί που μας προσφέρει μια ποιοτικά ανώτερη ποικιλία πατάτας, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, οι νέες Χωριάτικες και Κυδωνάτες πατάτες Νάξου από τον Μπάρμπα Στάθη θα απογειώσουν γευστικά κάθε σας δημιουργία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μοναδική τους ποιότητα σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση τους, αλλά και το ιδιαίτερο άρωμά τους, είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις ναξιώτικες πατάτες να ξεχωρίζουν. Γι’ αυτό και ο Μπάρμπα Στάθης, φροντίζει ώστε οι συγκεκριμένες πατάτες να ταξιδέψουν από τη Νάξο στην κατάψυξή μας, με τελικό προορισμό απόλαυσης, το τραπέζι μας!

 

 

Κυδωνάτες πατάτες φούρνου και Χωριάτικες πατάτες φούρνου ή τηγανητές, ως ορεκτικό, συνοδευτικό, ή ως κυρίως γεύμα είναι οι 2 νέες επιλογές με αυθεντικές πατάτες Νάξου, που ήρθαν και έφεραν όλη τη γευστική απόλαυση στο τραπέζι μας! Προέρχονται από άριστες ποικιλίες της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (Ε.Α.Σ), είναι καθαρισμένες, κομμένες και πάντα τραγανές και νόστιμες.

 

 

 

Ένας απλός και μοναδικά γευστικός τρόπος που μπορείτε να απολαμβάνετε τις κυδωνάτες πατάτες Νάξου, είναι στον φούρνο με σάλτσα εσπεριδοειδών και μουστάρδα. Ιδανικές για εσάς που αγαπάτε την απλότητα και τη νοστιμιά στο φαγητό!

Υλικά

1 συσκευασία πατάτες φούρνου κυδωνάτες Νάξου, Μπάρμπα Στάθης 1.000 γρ.

1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης

χυμός από 1 λεμόνι

χυμός από μισό πορτοκάλι

χυμός από 1 νεράντζι ή μανταρίνι

2 κ.σ. μουστάρδα καυτερή

50 ml ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό ή 1-2 κλαράκια

δεντρολίβανο

φρέσκο αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το λάδι με το βούτυρο ώστε το μίγμα να γίνει μια λεία κρέμα.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα και αδειάζουμε πάνω τις πατάτες. Περιχύνουμε με το μίγμα του μπολ και ανακατεύουμε προσεκτικά τις πατάτες να «πιάσουν» πάνω τους τη σάλτσα.
  3. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Βάζουμε και το δεντρολίβανο και ψήνουμε για περίπου 20’-25’ ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν.

Βρείτε τη συνταγή στο ανανεωμένο μας site.

 

 

 

 

 

 

Εκτός από τις ελληνικές κυδωνάτες και τις χωριάτικες πατάτες Νάξου, ο Μπάρμπα Στάθης φέρνει κοντά σας και τις υπέροχες γλυκοπατάτες με την ιδιαίτερη γεύση τους, τις στρογγυλές πατάτες φούρνου και τις ελληνικές κλασικές πατάτες. Πλούσια ποικιλία που έρχεται για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Μπάρμπα Στάθης. Μας κάνει καλό!