Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / Ο κορωνοϊός επιβιώνει σε παγωμένο και κατεψυγμένο σολομό, κοτόπουλο και χοιρινό

Ο κορωνοϊός επιβιώνει σε παγωμένο και κατεψυγμένο σολομό, κοτόπουλο και χοιρινό

Δείγματα κοτόπουλου, χοιρινού και σολομού μολυσμένων με COVID-19 δεν έδειξαν μείωση του επιπέδου του ιού μετά από 21 ημέρες τόσο σε συνθήκες αποθήκευσης σε ψυγείο όσο και στην κατάψυξη.
Ερευνητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας και στην Ακαδημία Γεωργικών Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ στο Γκουάνγκτζου διαπίστωσαν ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί τον Covid-19, που συλλέχθηκε από δείγματα σολομού θα μπορούσε να επιβιώσει στους 4 βαθμούς Κελσίου. Αυτή είναι περίπου η θερμοκρασία στην οποία μεταφέρονται τα ψάρια.
Οι κινεζικές αρχές ερευνούν εισαγόμενα κρέατα, ως πιθανή πηγή του Covid-19 από τον Ιούνιο, αφού ανακάλυψαν ίχνη παθογόνου στη συσκευασία και στα τρόφιμα.