Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση εγγραφής του όρου «Αγκινάρα Ιρίων» στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΙ). Η «Αγκινάρα Ιρίων» έχει πολύ γλυκιά γεύση και παράγεται στην περιοχή του Ναυπλίου στην Πελοπόννησο.
Το έδαφος της εν λόγω περιοχής ευνοεί την καλλιέργεια της αγκινάρας αυτής, η οποία έχει εξαιρετική φήμη σε ολόκληρη τη χώρα και αποτελεί βασικό συστατικό πολλών τοπικών παραδοσιακών συνταγών.
Η εν λόγω νέα ονομασία θα προστεθεί στα περισσότερα από τα 1430 ήδη προστατευόμενα προϊόντα, ο κατάλογος των οποίων διατίθεται στη βάση δεδομένων DOOR.