Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Δράση προώθησης της επιτραπέζιας ελιάς στην αγορά της Γαλλίας

Δράση προώθησης της επιτραπέζιας ελιάς στην αγορά της Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι δράση προώθησης της επιτραπέζιας ελιάς στην αγορά της Γαλλίας, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος “Olive You” της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ). H εν λόγω εκδήλωση απευθύνονταν σε καταναλωτές (foodies), που αναζητούν ποιότητα στην διατροφή και εκλεκτές γεύσεις, εντάσσεται δε σε ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων προβολής της επιτραπέζιας ελιάς στην γαλλική αγορά.

H εκδήλωση έλαβε χώρα στο ελληνικό εστιατόριο “Yaya Restaurant” (8 rue de l’Hippodrome, 93400, Saint-Ouen). Στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν κυρίως καταναλωτές, καθώς και ερασιτέχνες αρθρογράφοι blogs που σχετίζονται με τη γαστρονομία, τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες εν γένει. Σε αυτήν παραβρέθηκαν  τα στελέχη του Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων κα Ε. Μητά, Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α’ και Ν. Παπαδοπούλου, Γραμμ. Ο.Ε.Υ. Α’,  καθώς και η Ελληνίδα δημοσιογράφος κα Μαριαλένα Κούγια, συνεργάτης σε εξειδικευμένα έντυπα γαστρονομίας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις διάφορες ευρωπαϊκές ποικιλίες επιτραπέζιων ελιών, μέσω της γευσιγνωσίας και της παρουσίασης, τόσο της διατροφικής τους αξίας, όσο και προτεινόμενων τρόπων χρήσης τους από επαγγελματία chef. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από ειδική γευσιγνώστη, συνεργάτιδα του εστιατορίου, για τις διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες ελιών και δοκίμασαν ορισμένες από αυτές, καθώς και 4 ελαιόλαδα διαφορετικής προέλευσης (Ελλάδα, Ισπανία, Τυνησία), τα οποία εν συνεχεία κλήθηκαν να αξιολογήσουν. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Αρχιμάγειρα του εστιατορίου να προετοιμάζει ένα ελληνικό πιάτο χρησιμοποιώντας διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες επιτραπέζιων ελιών.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον κατά την παρουσίαση για τις διαφορές μεταξύ των ελαιολάδων και των ελιών που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, ενώ εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις προτεινόμενες συνταγές. Τέλος, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο, αναφορικά με τις καταναλωτικές τους συνήθειες.

Με τη λήξη της εκδήλωσης, στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε δώρο προβολής με τον λογότυπο του προγράμματος και δείγμα τυποποιημένων ελιών σε γυάλινη συσκευασία.