Οι τιμές του βόειου κρέατος στην ΕΕ κατέγραψαν το Νοέμβριο χαμηλό πενταετίας, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 12% σε σχέση με πέρυσι. Οι χαμηλές τιμές που επικράτησαν κατά το 2016, οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής.
Η παραγωγή βόειου κρέατος στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 3% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, το οποίο ισοδυναμεί με 115.000 τόνους βόειου κρέατος. Η αύξηση της παραγωγής οφείλεται στην υψηλότερη σφαγή του ζωικού κεφαλαίου γαλακτοπαραγωγής, ως αποτέλεσμα της μείωσης στις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η πτώση των τιμών του βόειου κρέατος στην ΕΕ, έχει καταστήσει τις εξαγωγές από την περιοχή, περισσότερο ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά. Ως αποτέλεσμα, οι εξαγωγές από την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 17% μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2016, σε σχέση με το περυσινό εννεάμηνο, φθάνοντας τους 504.300 τόνους.