Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της, η Optima Pastry ξεκίνησε πρόσφατα τη συνεργασία της με την Chocolaterie Robert της Μαδαγασκάρης, συνεχίζοντας τη στρατηγική της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού, που παράγουν πρώτες ύλες για την αγορά της Ζαχαροπλαστικής.
H Chocolaterie Robert είναι παραδοσιακός παραγωγός κακάο και σοκολάτας, που χρησιμοποιεί τις ποικιλίες Trinitario και Criollo βιολογικής καλλιέργειας, της περιοχής Sambriano της Μαδαγασκάρης. Το αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται, είναι εξαιρετικής ποιότητας, βιολογική, κουβερτούρα σοκολάτας, σε διάφορους τύπους, που παράγεται ολοκληρωτικά – από την πρώτη ύλη έως τη συσκευασία – στη Μαδαγασκάρη.
Η Chocolaterie Robert ιδρύθηκε το 1940 και έχει τιμηθεί με Αργυρό Κύπελλο από την Ακαδημία Σοκολάτας το 2015 και με το βραβείο Best Buy Ethical το 2014, ενώ είναι πιστοποιημένη Βιολογικά (ECOCERT).