Ειδήσεις
Home / Top Slider / Carlsberg: Ανακοίνωσε την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας

Carlsberg: Ανακοίνωσε την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας

Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα την αναδιάρθρωσή της, η οποία περιλαμβάνει την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος, που εκτιμά ότι “η εξέλιξη των κερδών τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ικανοποιητική”, ενέγραψε υψηλές επιβαρύνσεις, σχεδόν 10 δισ. δανέζικες κορώνες (1,34 δισ. ευρώ), που οδήγησαν σε ζημίες στο τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρεία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα στη Ρωσία και την Ουκρανία, απ’ όπου προέρχεται περισσότερο από το ένα τέταρτο των λειτουργικών κερδών της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει τις μονάδες της στην Κίνα και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία θα ανέλθουν στα 5 δισ. κορώνες, ενώ εκείνες που σχετίζονται με την Κίνα και τη Βρετανία θα ανέλθουν στα 4 δισ. κορώνες και τα 600 εκατ. κορώνες αντίστοιχα. “Συνολικά, θα μειώσουμε το εργατικό μας δυναμικό κατά πλαίσιο περίπου 2.000 υπαλλήλων, που αντιστοιχούν στο 15%, εκ των οποίων οι 1.300 έχουν ήδη ειδοποιηθεί”, αναφέρει η Carlsberg σε ανακοίνωσή της. Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν στα 4,45 δισ. κορώνες (περίπου 600 εκατ. ευρώ) συγκριτικά με κέρδη 2,1 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter