Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Στα 42 δολ. ανά βαρέλι η εκτίμηση της Goldman Sachs για το Brent

Στα 42 δολ. ανά βαρέλι η εκτίμηση της Goldman Sachs για το Brent

Τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές επηρέασε έκθεση της Goldman Sachs σύμφωνα με την οποία η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει στα επίπεδα των 40 δολαρίων στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού του 2015.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο Μπρεντ εκτιμώντας ότι θα τελεί υπό διαπραγμάτευση στους 3 μήνες, στους 6 μήνες και στο 12μηνο στα 42 δολάρια το βαρέλι, στα 43 δολάρια το βαρέλι και στα 70 δολάρια το βαρέλι αντιστοίχως.  Πρέπει να σημειωθεί πως η προηγούμενη εκτίμησή της ήταν στα 80 δολάρια το βαρέλι, στα 85 δολάρια το βαρέλι και στα 90 δολάρια το βαρέλι αντιστοίχως.

Σε ότι αφορά στην τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου η Goldman Sachs προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στα 41 δολάρια το βαρέλι, στα 39 δολάρια το βαρέλι και στα 65 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα για τον 3μηνο, τον 6μηνο και το έτος. Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 70 δολάρια το βαρέλι, 75 δολάρια το βαρέλι και 80 δολάρια το βαρέλι αντιστοίχως.

Σήμερα Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου παράδοσης Φεβρουαρίου καταγράφει πτώση 2,30%, διαμορφούμενη στα 47,25 δολάρια ανά βαρέλι, όταν προ μιας εβδομάδας διαπραγματευόταν στα 52 δολάρια το βαρέλι.