Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Αποκλιμάκωση στα ελληνικά ομόλογα

Αποκλιμάκωση στα ελληνικά ομόλογα

Αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς υποχωρεί ο φόβος για ενδεχόμενο Grexit.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στο άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας υποχωρεί στο 9,7%, από 10,2% στο κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής. Η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού ομολόγου αναφοράς σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφώνεται στις 929 μονάδες βάσης, έναντι 980 μονάδων την προηγούμενη Παρασκευή.

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 13,071%, από 13,57% στο κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 11,1%, από 11,6% στο κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ οι αποδόσεις των 15ετών και 30ετών ελληνικών ομολόγων κυμαίνονται σήμερα στο 9,6% και 8,31% αντιστοίχως.

Της ανόδου των τιμών των ελληνικών χρεογράφων είχα προηγηθεί εκθέσεις και αναλύσεις διεθνών επενδυτικών οίκων (Morgan Stanley,ι LNG Capital, Commerzbank, ING Groep, κ.α..) που χαρακτήρισαν επενδυτική ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα.

Αναλυτές και ξένοι επενδυτές εμφανίζονται να συμβιβάζονται με την ιδέα πως μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεπάγεται έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Σύμφωνα με διεθνείς διαχειριστές  κεφαλαίων οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει τις αλλαγές και οι όποιες αρνητικές ειδήσεις έχουν ήδη αποτιμηθεί. Στη βάση αυτή πολλοί εξ αυτών εκτιμούν πως η τοποθέτηση σε ελληνικούς τίτλους αποτελεί μεσοπρόθεσμα επενδυτική ευκαιρία.