Ειδήσεις
Home / Προσωπα / Η νικήτρια του Barilla Pasta World Championship

Η νικήτρια του Barilla Pasta World Championship

Η Αμερικανίδα Carolina Diaz απο το Σικάγο κέρδισε τον τίτλο Master Of Pasta στο Pasta World Championship που διεξήχθη για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Μιλάνο, στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 18 ταλαντούχοι σεφ απο κάθε γωνιά του πλάνήτη, ηλικίας μέχρι 35 ετών, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, παραπάνω απο 450 επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφοι, food bloggers αλλά και διάσημοι influencers. Όλοι έδωσαν το παρών ενώνοντας τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, κουλτούρας και τεχνογνωσίας.

Η Carolina Diaz κατόρθωσε να μαγέψει του κριτές δημιουργώντας τη δική της εκδοχή στη διασημότερη Ιταλική συνταγή, Spaghetti al Pomodoro, χαρίζοντας μια συγκλονιστική εμπειρία για τον ουρανίσκο τους. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο Master Of Pasta. Είναι ένα ακόμα θετικό βήμα προς την αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών μας διεθνώς», δήλωσε η ίδια συγκινημένη και εμφανώς ικανοποιημένη απο τη νίκη της.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος κλήθηκε να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Το πιάτο του Una Notte Di Mare εντυπωσίασε τους κριτές, ενώ ο ίδιος έδωσε τη δική του γαστρονομική μάχη, φτάνοντας έτσι μέχρι και τον ημιτελικό.

Ο βασικός άξονας του φετινού Pasta World Championship επικεντρώθηκε γύρω από την ιδέα «Eat Positive», υπογραμμίζοντας τη σημασία των ζυμαρικών στην καθημερινότητα μας, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής.