Ειδήσεις
Home / Προσωπα / Ulrich Adam: Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα επιτυχημένων συνεργειών στο πεδίο της υπεύθυνης κατανάλωσης

Ulrich Adam: Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα επιτυχημένων συνεργειών στο πεδίο της υπεύθυνης κατανάλωσης

Στις συνέργειες που χτίζει ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών σε διεθνές και τοπικό επίπεδο στο πεδίο της υπεύθυνης κατανάλωσης αναφέρθηκε ο Ulrich Adam, γενικός διευθυντής του ευρωπαϊκού φορέα εκπροσώπησης των παραγωγών αλκοολούχων ποτών, του spiritsEUROPE, σε συζήτηση με θέμα «Leveraging Partnerships To Amplify The Benefits Of Good Nutrition In Public Health» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum την Τετάρτη, 10/4.

Ο επικεφαλής του spiritsEUROPE διαπίστωσε πως διαχρονικά για τις μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα, η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, εφόσον γίνεται με μέτρο και υπευθυνότητα. Με πρωταρχικό στόχο την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης, ο κλάδος των αλκοολούχων επενδύει στις συνέργειες σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με δημόσιους φορείς, οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών και ενώσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ άλλων o spiritsEUROPE έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει δράσεις σε όλα τα κράτη μέλη με σεβασμό πάντα στις τοπικές κοινωνίες με βάση το EU Code of Conduct on Responsible Food Business and Marketing Practices. Συνολικά, ο κλάδος έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 120 στρατηγικές συνέργειες σε όλη την Ευρώπη – για τις οποίες μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα στην πλατφόρμα www.drinksinitiatives.eu.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (Εν.Ε.Α.Π) στην Ελλάδα, όπως εξήγησε ο Ulrich Adam, αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παράδειγμα για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στο πεδίο των συνεργασιών που αποσκοπούν στην προώθηση λελογισμένης κατανάλωσης. Μεταξύ αυτών είναι οι “Κατευθυντήριες Οδηγίες”, μία σειρά από κανόνες για την υπεύθυνη διαφήμιση και προώθηση των αλκοολούχων ποτών.   Παράλληλα, έχει υλοποιήσει εμβληματικές συνεργασίες στο πεδίο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και της καταπολέμησης των περιστατικών κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους. Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών που ο κλάδος έχει υλοποιήσει σε συνεργασία με κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Οι συστηματικές και επιτυχημένες προσπάθειες της Εν.Ε.Α.Π και των επιχειρήσεων  του κλάδου κάνουν πράξη τη δέσμευση της βιομηχανίας αλκοολούχων ποτών, η εμπορική της επιτυχία να είναι αλληλένδετη με το θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και την προστασία του καταναλωτή», σημείωσε.