Η ΗΛΙΟΣ συνεχίζει να διακρίνεται στον χώρο των ποιοτικών τροφίμων, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις στα Healthy Food & Beverage Awards για την καινοτομία και την αφοσίωσή της στην παράδοση και τη γεύση. Στο επίκεντρο της αναγνώρισης βρέθηκε ο Τραχανάς με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π. και Γιαούρτι της ΗΛΙΟΣ, που τιμήθηκε και με Platinum Βραβείο στην κατηγορία του, τη μεγαλύτερη διάκριση της διοργάνωσης.
Ο Τραχανάς με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π. και Γιαούρτι της ΗΛΙΟΣ, που προέκυψε χάρη στη συνεργασία της ΗΛΙΟΣ με την Ένωση Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, εντυπωσίασε με την αυθεντικότητα και την πρωτοποριακή του σύσταση. Ο κρόκος Κοζάνης, γνωστός ως ελληνικό σαφράν, σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού, δημιούργησαν ένα προϊόν που τιμά την ελληνική γαστρονομία και παράδοση. Η μοναδική του γεύση και οι θρεπτικές του ιδιότητες το κατέστησαν άξιο των υψηλότερων διακρίσεων, καθώς έλαβε Platinum και Gold βραβείο στην κατηγορία Brand Extension. Ο τραχανάς, αν και συνδεδεμένος με τα κελάρια της γιαγιάς και του χωριού, επιστρέφει δυναμικά τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κορυφαίων σεφ και αποκτώντας πλέον μια ιδιαίτερη gourmet ταυτότητα, όπως αναδεικνύεται στη σειρά «Ζείδωρος Γη» της ΗΛΙΟΣ. Επιπλέον, Η ΗΛΙΟΣ, με ευαισθησία στα Άτομα με Οπτική Αναπηρία, ενσωματώνει τη γραφή Braille στις συσκευασίες της σειράς Ζείδωρος ΓΗ, δίνοντας πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ υποστηρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Μακαρόνι Κοφτό Ολικής Άλεσης με Χαρούπι και Δίκταμο Κρήτης της ΗΛΙΟΣ ξεχώρισε με Gold βραβείο στην κατηγορία CSR Policy για την κοινωνική του ευαισθησία. Το προϊόν φέρει τη γραφή Braille στις συσκευασίες του, διευκολύνοντας την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία όρασης στις βασικές πληροφορίες του. Η ενσωμάτωση του συστήματος Braille αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η ΗΛΙΟΣ δεν αρκείται μόνο στη δημιουργία καινοτόμων, υψηλής ποιότητας προϊόντων, αλλά επενδύει και σε δράσεις που προάγουν τη συμπερίληψη.
Το Σπαγέτι 6 Δίκοκο Ολικής Άλεσης ΗΛΙΟΣ της σειράς «Ζείδωρος Γη» διακρίθηκε με το Silver Βραβείο στην κατηγορία Pasta, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα και την καινοτομία του προϊόντος. Διατηρούν όλα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά του δίκοκκου σιταριού με αποτέλεσμα να είναι εύγευστα, εύπεπτα και παράγονται με σεβασμό προς το περιβάλλον!
Με αυτές τις διακρίσεις, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ συνεχίζει να πρωτοπορεί προσφέροντας ζυμαρικά που αναδεικνύουν την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής γαστρονομίας. Τα βραβευμένα προϊόντα της εταιρείας τιμούν την αυθεντική ελληνική κουζίνα ενώ προσφέρουν σύγχρονες, υγιεινές και γευστικές επιλογές για τους καταναλωτές.