Ειδήσεις
Home / Top Slider / Τυρί και κρασί στο επίκεντρο της 26ης Detrop Boutique

Τυρί και κρασί στο επίκεντρο της 26ης Detrop Boutique

Τυρί και κρασί θα έχουν την τιμητική τους στην 26η Detrop Boutique, την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση των ποιοτικότερων ελληνικών τροφίμων και ποτών της χώρας μας, και στο πλαίσιο του αφιερώματος «Cheese & Wine», θα γίνουν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας από τον Ηλία Μαμαλάκη. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον βραβευμένο οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα ενώ master classes θα γίνουν με τους Δημήτρη Σκαρμούτσο, Χριστόφορο Πέσκια και Παναγιώτη Δεληθανάση.

H Detrop Boutique, απευθύνεται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων. Ως έκθεση με καινοτομικό χαρακτήρα ενσωματώνει ιδιαίτερα στοιχεία και εμπνεύσεις, όπως Pop Up (αναδυόμενα) εστιατόρια, όπου παρουσιάζονται πρωτοποριακές γαστρονομικές επιδείξεις σε ειδικούς χώρους εστίασης με διαφορετικές πάντοτε θεματικές. Παράλληλα, εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών από διάφορους τομείς της αλυσίδας τροφίμων θα αναλύσουν τις νέες τάσεις, τις καινοτομίες και τις ευκαιρίες που όλοι οι επαγγελματίες στους τομείς των τροφίμων και ποτών θα πρέπει να γνωρίζουν. Ακόμη, οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκαλύψουν τα νέα τους προϊόντα σε ειδικό σημείο που θα διαθέτει η έκθεση και να διεκδικήσουν ένα τιμητικό βραβείο.

H έκθεση διοργανώνεται παράλληλα με την 7η Artozyma, τη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί το 2o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού. H πρώτη διοργάνωση είχε γίνει για πρώτη φορά το 2010 στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του κλάδου, βοηθώντας στην προώθηση και εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων αρτοποιίας. Οι στόχοι της διοργάνωσης του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού συνοψίζονται, μεταξύ άλλων, στην προβολή και αναβάθμιση της τέχνης του «ζυμαριού και του πλάθειν», στην παρουσίαση των παραδοσιακών και σύγχρονων δυνατοτήτων της δημιουργίας αρτοσκευασμάτων στο φούρνο και στη δημιουργία μίας Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας.

Εξάλλου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Τεχνολογία- Καινοτομία στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική», ενώ η έκθεση θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών Ελλάδος. Η Artozyma διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».