Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Τρία βραβεία για την KAFEA TERRA στα Circular Economy Awards

Τρία βραβεία για την KAFEA TERRA στα Circular Economy Awards

Η KAFEA TERRA, ηγέτης στον κλάδο του καφέ για πάνω από 35 χρόνια, ξεχώρισε στα Circular Economy Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν στο Radisson Blu Park Hotel τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 λαμβάνοντας τρεις κορυφαίες διακρίσεις, για τις βέλτιστες πρακτικές και τις σύγχρονες τεχνολογίες ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, τα νέα κυκλικά μοντέλα οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και για την τεχνολογία που χρησιμοποιεί με στόχο να συνδράμουν στην αειφορία. Τα βραβεία αυτά, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης της Εταιρείας για αριστεία, βιωσιμότητα και καινοτομία.

Στην κατηγορία των Beverages, η KAFEA TERRA εξασφάλισε τον πρώτο τίτλο WINNER για τη δέσμευσή της στις αρχές της κυκλικής οικονομίας στον κλάδο του καφέ. Η διάκριση αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωση της εταιρείας στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών σε όλες τις λειτουργίες της. Επιπρόσθετα, η KAFEA TERRA κατέκτησε το βραβείο GOLD στην κατηγορία Μείωση Αποβλήτων, μια διάκριση που αναδεικνύει τις εξαιρετικές προσπάθειες της εταιρείας για την ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων μέσω καινοτόμων και αποτελεσματικών στρατηγικών. Επιπλέον, στην κατηγορία Repair & Reuse, η KAFEA TERRA απέσπασε το βραβείο SILVER για την εξαιρετική πρωτοβουλία της στην Επισκευή και Επαναχρησιμοποίηση Επαγγελματικού και Οικιακού Εξοπλισμού Καφέ. Η βράβευση σε αυτή την κατηγορία αντικατοπτρίζει την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην παράταση του κύκλου ζωής του εξοπλισμού καφέ, συμβάλλοντας σε μια πιο βιώσιμη και υπεύθυνη βιομηχανία καφέ, προστατεύοντας το περιβάλλον, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής, εξοικονομώντας παράλληλα πόρους για την ίδια την εταιρεία, τους πελάτες και τους τελικούς καταναλωτές.

Η κα. Φιλιώ Χατζηδάκη, Sustainability and Corporate Affairs Manager, ο κ. Δημήτρης Καρυοφύλλης, R&D Manager και ο κ. Μίλτος Κωστάκης από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας & Εξοπλισμού της εταιρείας παρέλαβαν τα βραβεία στην τελετή απονομής. Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις έρχονται να επιβραβεύσουν τη συνεχή επιδίωξη αριστείας για την KAFEA TERRA στο σύνολο των δραστηριοτήτων της. «Αυτά τα βραβεία αποτελούν απόδειξη της συνεχούς αφοσίωσης της KAFEA TERRA στην περιβαλλοντική διαχείριση και στις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές», δήλωσε η κα. Φιλιώ Χατζηδάκη «Είμαστε υπερήφανοι που αναγνωριζόμαστε για τη συμβολή μας στην κυκλική οικονομία και παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεχή βελτίωση και την καινοτομία».