Ειδήσεις
Home / Retail / Τον μεγαλύτερο λιανέμπορο στη Μ. Βρετανία δημιουργούν Sainsbury και Asda

Τον μεγαλύτερο λιανέμπορο στη Μ. Βρετανία δημιουργούν Sainsbury και Asda

Η συγχώνευση των Sainsbury και Asda Group θα δημιουργήσει μια συγχωνευμένη οντότητα με μερίδιο αγοράς 31,4%, ξεπερνώντας τον τωρινό Νο1 της αγοράς λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου, την Tesco.

Σύμφωνα με έρευνα της Kantar Worldpanel, το μερίδιο της Sainsbury μειώθηκε στο 15,9% στις 12 εβδομάδες μέχρι τις 22 Απριλίου από το 16,2%, αν και οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,2% στις 4,26 δισ. στερλίνες (3,53 δισ. δολάρια).

Το μερίδιο αγοράς της Asda, θυγατρικής της Walmart, μειώθηκε στο 15,5% από το 15,6%, με τις πωλήσεις να αυξάνονται 1,4% στις 4,16 δισ. στερλίνες.

Το μερίδιο αγοράς της Tesco παρέμεινε αμετάβλητο στο 27,6%, αλλά οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 2,1% στις 7,41 δισ. στερλίνες.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsbury, ανακοίνωσε την εξαγορά της βρετανικής μονάδας της Walmart Inc, της Asda, έναντι 7,3 δισ. στερλίνων (10,1 δισ. δολαρίων), σε μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει μια σεισμική αλλαγή στην αγορά λιανικής της Μ. Βρετανίας.

Η Sainsbury ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη Walmart ποσό 4,3 δισ. στερλίνων σε μετοχές και 2,98 δισ. στερλίνες σε μετρητά για την Asda. Η Walmart θα κατέχει το 42% της συγχωνευμένης εταιρείας.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin