Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Το πρωτότυπο Eco Bar της Diageo στο Athens Bar Show 2017

Το πρωτότυπο Eco Bar της Diageo στο Athens Bar Show 2017

Για 8η χρονιά, το Athens Bar Show που διοργανώθηκε 7 και 8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποτελώντας για ακόμα μια φορά το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της ελληνικής και της διεθνούς bartender σκηνής. Φιλοξενούμενοι και καταξιωμένοι Έλληνες bartenders και διεθνείς cocktail gurus, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν θεσμό που αναδεύει γνώση, εμπειρίες, ψυχαγωγία και εκμάθηση, με βάση premium αποστάγματα και υλικά.

Σε ένα θεσμό που θέτει τις βάσεις για τις επερχόμενες τάσεις, η Diageo και ο  Πάνος Κανατσούλης, νικητής του Ελληνικού World Class για το 2017  και με πολύ καλή κατάταξη στον παγκόσμιο διαγωνισμό του World Class που διοργανώθηκε πριν λίγο καιρό  στο Μεξικό, πρωτοστάτησαν παρουσιάζοντας το World Class Eco bar. Έμπνευση για αυτό αποτέλεσε η παγκόσμια τάση των bartenders να λειτουργούν πιο ευσυνείδητα προς το περιβάλλον και το αποτέλεσμα ήταν η παρουσίαση 3 νέων τάσεων με πρωταγωνιστές τα εκλεκτά αποστάγματα της Diageo που θέτουν τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Οι τάσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο World Class Eco bar ήταν:

  1. Η ζύμωση, που αφορά στη φυσική διατήρηση των τροφίμων και συγκεκριμένα στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της υιοθέτησης τεχνικών φυσικής συντήρησης των προϊόντων ενός bar, η οποία αναδείχθηκε ιδανικά μέσα από το πρωτότυπο serve The Johnnie Walker Black Sour
  2. Η επιλογή τοπικών προϊόντων βάσει του υψομετρικού χάρτη που είναι καθοριστικής σημασίας για την βιωσιμότητα, και φέρνει κοντά την εκλεκτή βότκα The Ketel One με προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του The Ketel One Bloody Mary
  3. Η ζωή της μέλισσας και ο ρόλος της στην διατήρηση βιώσιμων οικοσυστημάτων μέσω της επικονίασης που παρουσιάστηκε μέσα από το The Roe&Co oldfashioned που σχεδιάστηκε πάνω στο γευστικό προφίλ του ολοκαίνουριου Roe&Co Irish Whiskey της Diageo.

Παράλληλα, στα πλαίσια του Athens Bar Show οργανώθηκαν ενδιαφέροντα σεμινάρια σχετικά με τη σημασία της αειφορίας στην παραγωγική διαδικασία των αποσταγμάτων, ενώ έγιναν και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις νέων spirits όπως το πολυτελές ιρλανδέζικο ουίσκι Roe & Co που επαναφέρει το όνομα του George Roe, ενός αληθινού πρωτοπόρου που συνέβαλε στη χρυσή εποχή του ιρλανδέζικου ουίσκι το 19ο αιώνα.