Το 2015 η αθηναϊκή γαστρονομία υποδέχθηκε το CTC, το «πρώτο παιδί» του νέου ταλαντούχου Chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το όνομα του εστιατορίου με τη ξεκάθαρη παρήχηση σί-τι-ση υπαινισσόταν την αρχή ενός παιχνιδιού με το κλασσικό να συναντάει το μοντέρνο σε μια νέα δημιουργική συνταγή.
Σήμερα, 6 χρόνια μετά, μια νέα εποχή ξεκινάει για τον Chef και το «παιδί του». Το CTC, με τις ίδιες αξίες, διατηρώντας το ίδιο μαγειρικό πάθος αλλάζει και μεγαλώνει! Το νέο CTC μόλις άνοιξε τις πόρτες του στον Κεραμεικό, σε έναν νέο χώρο, με υπέροχη αύρα και είναι έτοιμο να σας προσφέρει πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις. Ο Chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης για ακόμη μια φορά στοχεύει με τις δημιουργίες του να «προ(σ)καλέσει», τους καλεσμένους του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και με τόλμη.
Πηγαίνοντας στο νέο CTC θα συναντήσετε ένα υπέροχο περιβάλλον που θα σας προκαλέσει μια οικεία αίσθηση. Η ατμόσφαιρα και οι γεύσεις θα σας αποκαλύψουν ένα ιδιαίτερο ταξίδι αισθήσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Στο νέο CTC θα βρείτε ένα νέο μενού που δημιούργησε ο Chef και ταιριάζει, τόσο στον δικό του χαρακτήρα, όσο και στον χαρακτήρα του εστιατορίου. Ένα μεσογειακό μενού με ένα twist με τίτλο CTC VOYAGE με wine pairing από τον Sommelier του εστιατορίου που θα ταιριάξει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα επιδόρπια του μενού είναι δημιουργίες του Pastry Chef Μανώλη Στήθου, ενός νέου μέλους της ομάδας.
Μέχρι σήμερα το CTC έχει ήδη κατακτήσει 4 Χρυσούς Σκούφους και ανυπομονεί να μεγαλώσει τη συλλογή του.
Λίγα λόγια για τον Chef
O Αλέξανδρος Τσιοτίνης, chef και ιδιοκτήτης του CTC, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο, πλάι σε τεράστιες μορφές της παγκόσμιας γαστρονομίας. Στην αρχή της επαγγελματικής του πορείας δούλεψε ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin, Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin, δίπλα στους «μεγάλους του δασκάλους» Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot, όπως τους χαρακτηρίζει ο ίδιος με σεβασμό. Κοντά τους, απέκτησε αγάπη για την πρώτη ύλη, πάθος για την τελειότητα και ενθουσιασμό με τη δημιουργικότητα που μπορεί να εκφράζει η μαγειρική.