Το κρασί Ασπρολίθι του Άγγελου Ρούβαλη, θα εκπροσωπήσει τη ποικιλία Ροδίτης στο εργαστήριο γεύσης «Μάθε τις Λευκές Εμβληματικές ποικιλίες» που θα παρουσιάσει ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα 17:00 στην Τεχνόπολις – Γκάζι.
Τα εργαστήρια γεύσης διοργανώνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», που πραγματοποιείται στις 8, 9 και 10 Μαΐου στην Τεχνόπολις – Γκάζι με τη σφραγίδα των «Αθηνόραμα» και «ΑθηνόραμαUnami». Το φεστιβάλ ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών, περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και παράλληλα πλαισιώνεται από πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις.
Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, το Ασπρολίθι, γεννήθηκε από τους Ροδίτες της ορεινής Αιγιάλειας το 1990 και αποτελεί κάθε χρόνο την καλύτερη έκφραση της ελληνικής αυτής ποικιλίας. Ο Άγγελος Ρούβαλης με το Ασπρολίθι έφερε στο προσκήνιο μία άξια ελληνική ποικιλία, τον Ροδίτη και μια κρυφή, ως τότε, αμπελουργική ζώνη, την ορεινή Αιγιάλεια.
Το εργαστήριο γεύσης σας θα “ταξιδέψει” το κοινό στις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Chardonnay συνδυάζοντας τη χαρά της απόλαυσης με τη γνώση.