Τη μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια κατανάλωση κρέατος θα καταλάβουν τα πουλερικά έως το 2024 σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.).
Καθώς το κρέας των πουλερικών έχει χαμηλά λιπαρά και επιπρόσθετα δεν συμπεριλαμβάνεται σε θρησκευτικούς περιορισμούς, αναμένεται να κυριαρχήσει στην παγκόσμια κατανάλωση κρέατος με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2%. Αντιθέτως η κατανάλωση χοιρινού κρέατος υπολογίζεται ότι έως το 2024 θα αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό μόλις κατά 1%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FAO και του Ο.Ο.Σ.Α. η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος αναμένεται τα επόμενα εννέα χρόνια να ανέλθει στους 51 εκατ. τόνους με ετήσιο ποσοστό αύξησης της τάξης του 1,4%.
Περισσότερα: http://www.meatplace.gr/site/eidiseis/stin_1i_8esi_i_katanalosi_kreatos_poulerikon_eos_to_2024_.html#.VmSoi_mLTIU