Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / ΣΕΒΤ: Ισορροπημένη διατροφή για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

ΣΕΒΤ: Ισορροπημένη διατροφή για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2016, η οποία ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη και την καταπολέμηση του σακχαρώδη διαβήτη, ο Σ.Ε.Β.Τ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών) υπογραμμίζει την ανάγκη της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής άσκησης ενώ θέτει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και ποιότητα, τονίζοντας τη λελογισμένη κατανάλωση όλων των τροφίμων. 

Σύμφωνα με  τους επιστήμονες, η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη ενώ, εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Επιπλέον, ο Π.Ο.Υ. επισημαίνει την ανάγκη οι κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να κάνουν υγιεινές επιλογές.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων-Ποτών αναφέρεται ότι αποτελεί τον κυριότερο εγγυητή της ποιότητας και της ασφάλειας ενώ, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ευάγγελος Καλούσης αναφέρει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Ο ΣΕΒΤ επενδύει συνεχώς στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τις υγιεινές διαιτητικές συνήθειες ενώ, παράλληλα, προάγει τον διάλογο με όλους τους φορείς και την Ε.Ε.» και συνεχίζει τονίζοντας: «Η ουσιαστική και αντικειμενική ενημέρωσή του καταναλωτή είναι απαραίτητη για να μπορεί να κρίνει αμερόληπτα και να εκτιμάει τους πραγματικούς κινδύνους».