Ειδήσεις
Home / Οικονομια / ΣΕΒ: Σύμπραξη δυνάμεων εξαγωγικών επιχειρήσεων και οικονομικής διπλωματίας

ΣΕΒ: Σύμπραξη δυνάμεων εξαγωγικών επιχειρήσεων και οικονομικής διπλωματίας

«Είναι επιτακτική ανάγκη η σύμπραξη δυνάμεων της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής διπλωματίας, με σημαντικό όφελος για την εθνική οικονομία και την ενίσχυση των δυνατοτήτων των ελληνικών εταιριών στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, καλωσορίζοντας υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ και τα νέα στελέχη της  Οικονομικής Διπλωματίας, σε συνάντηση δικτύωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, (Τετάρτη, 17.1.2018),  στα Γραφεία του Συνδέσμου.  Η συνάντηση αυτή  εντάσσεται σε μία σειρά κοινών δράσεων που έχουν δρομολογήσει ΣΕΒ και ΥΠΕΞ, για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της εξαγωγικής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπίτσιος σημείωσε ακόμη ότι ο στόχος είναι κοινός: «να συνδράμουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις στις εξαγωγές προϊόντων σε τομείς και αγορές όπου εντοπίζονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Β’ Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, κ. Φραγκίσκος Βέρρος. Σε σύντομο μήνυμά του ο κ. Βέρρος αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία σημειώνοντας ότι σήμερα βρισκόμαστε στο σπίτι των ελληνικών επιχειρήσεων, υπογράμμισε ότι «η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος και βασική προτεραιότητα για το ΥΠΕΞ».

Ακολούθησε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων που αποβλέπουν στην εξειδίκευση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Γραφεία ΟΕΥ προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιριών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από επιχειρήσεις  μέλη του ΣΕΒ, όπως Adelco S.A., Antopack S.A., Enoia S.A., Eurobank, Hellenic Cables S.A., ION S.A., Mytilineos Holdings S.A., Olympia Electronics S.A., Panhellenic Union of Pharmaceutical Industry (PEF), Pharmex S.A., PPC Renewables S.A. (PPCR), Rota S.A., Titan Cement Company S.A..

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην παραγωγική μονάδα της εταιρείας-μέλος του ΣΕΒ, HALCOR, στα Οινόφυτα.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+