Ειδήσεις
Home / Νεα προιοντα / Παγωτό με γεύση φέτας!

Παγωτό με γεύση φέτας!

Η πρώτη παγκόσμια παρασκευή χειροποίητου gelato με γεύση φέτας είναι γεγονός και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, όταν παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες από Πατρινούς ζαχαροπλάστες στο πλαίσιο της συνάντησης GELATOn the ROAD.

Το gelato με γεύση φέτα ενσωματώνει τη φιλοσοφία του διαφορετικού τρόπου προσέγγισης του χειροποίητου παγωτού, όχι απλά ως επιδόρπιου, αλλά ως προϊόντος υψηλής γαστρονομικής αξίας, άρρηκτα συνυφασμένου με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις κάθε τόπου.

Γι’ αυτό και η διασύνδεση του gelato με ένα από τα κορυφαία τοπικά προϊόντα της Αχαΐας, όπως είναι η φέτα, πέρα από το γευστικό αποτέλεσμα αναδεικνύει και έναν εναλλακτικό τρόπο ανάδειξης των παραδοσιακών προϊόντων, ανοίγοντας νέους δρόμους στο ταξίδι στην καρδιά της ελληνικής κουζίνας.

Άλλωστε η περιοχή της Αχαΐας, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδος φημίζεται για τις τυροκομικές της μονάδες στις οποίες παράγεται εξαιρετικής ποιότητας φέτα. Ένα παραδοσιακό προϊόν που με την αξιοποίησή του και στην παρασκευή χειροποίητου παγωτού αποκτά μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και αναγνώριση.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των ανοικτών δράσεων του ευρωπαϊκού έργου GELATOn the ROAD στο οποίο από την Ελλάδα συμμετέχει η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.