Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Η Lavazza λέει πώς ο καφές σημαίνει πολλά περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Η Lavazza λέει πώς ο καφές σημαίνει πολλά περισσότερα

Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν καλό καφέ! Αλλά η κατάλληλη στιγμή αφορά μόνο τον ίδιο τον καφέ; Ο καφές, που εισήχθη στη δεκαετία του 1500, διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ιταλική κουλτούρα ακόμη και έκτοτε, καθιερώνοντας ορισμένες καθημερινές τελετουργίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της ρουτίνας των περισσότερων ανθρώπων. Πιστεύουμε ότι ο καφές δεν είναι απλώς ένα ρόφημα. Είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία που μας συνδέει όλους.

Η Lavazza, η διεθνούς φήμης ιταλική εταιρεία καφέ, γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, εμβαθύνοντας στις έννοιες πίσω από ένα φλιτζάνι καφέ, όπου η εξαιρετική γεύση συνδυάζεται φυσικά με τα συναισθήματα.

 

Ο καφές ως σύμβολο επιτυχίας και γιορτής

Οι σκληρά εργαζόμενοι, που αφιερώνουν την καρδιά και το χρόνο τους στο πάθος τους, σίγουρα θα συνέδεαν ένα φλιτζάνι καφέ με την επιτυχία. Μπορεί να είναι είτε μια προαγωγή στη δουλειά, είτε το θετικό αποτέλεσμα μιας πανεπιστημιακής εξέτασης: ο καφές αντιπροσωπεύει μια στιγμή ξαφνικής χαλάρωσης που ο σκληρά εργαζόμενος επιτρέπει στον εαυτό του να γιορτάσει το επίτευγμα και να απολαύσει το αίσθημα της ικανοποίησης.

Το άρωμα ενός φλιτζανιού καφέ έχει τη δύναμη να διαπερνά τον χώρο και τα δωμάτια γύρω, επαναφέροντας αυτόματα το σώμα σε μια αίσθηση ησυχίας, όπου μπορεί επιτέλους να χαλαρώσει και να απολαύσει την επιτυχία που έχει επιτευχθεί. Για να πάρετε τη σωστή ενεργεία για να κυνηγήσετε την επόμενη επιτυχία, ένας δροσιστικός και αναζωογονητικός καφές, σερβιρισμένος σε ποτήρι κοκτέιλ είναι η σωστή επιλογή. Το Caffè shakerato, γνωστό κυρίως ως shaken παγωμένος καφές, παρασκευάζεται από baristas ανακινώντας τον εσπρέσο και τον πάγο σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και σερβίρεται σε ποτήρι κουπ. Λαμβάνεται με ζάχαρη, συχνά περιλαμβάνει μια σταγόνα amaro ή άλλα λικέρ.

 

Ο καφές ως σύμβολο αυτοστοχασμού και επανεκκίνησης

Ο καφές έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με την καινοτομία και τη δικτύωση, και πάνω από όλα, ως ένας χρόνος αποσυμπίεσης για να χαλαρώσετε, να προβληματιστείτε και να συλλέξετε τις σκέψεις σας. Ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ σας περικλείει σε μια οικεία και ζεστή αγκαλιά, επιτρέποντας να αισθανθείτε ελεύθεροι να εκτονώσετε και να αφηγηθείτε, να αναλογιστείτε τις τρέχουσες καταστάσεις και να ξεκινήσετε τη φάση της επανεκκίνησης και της αναγέννησης. Ένας απλός εσπρέσο μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας. Στην καθημερινή ζωή, ένα φλιτζάνι εσπρέσο είναι μια ιεροτελεστία για τους περισσότερους ανθρώπους: όσο απλός κι αν είναι, ο εσπρέσο μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας, η πιο αξιόπιστη θεραπεία, που σας βοηθά να νιώθετε σαν στο σπίτι σας σε περιόδους αλλαγής. Συνήθως ξεκινάμε τη μέρα με καφέ, σύμβολο μιας νέας αρχής και ενός νέου κεφαλαίου.

 

Ο καφές ως σύμβολο σύνδεσης, ο τέλειος συνδυασμός για να ξεκινήσετε μια γνήσια συζήτηση

Ο καφές είναι μακράν ένα από τα ισχυρότερα μέσα ανθρώπινης σύνδεσης. Η κοινή χρήση ενός φλιτζάνι καφέ με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους μπορεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά και να ενισχύσει την επικοινωνία, να γεφυρώσει τα κενά και να ενθαρρύνει την αμοιβαία υποστήριξη. Μπροστά σε ένα φλιτζάνι καφέ η ατμόσφαιρα γίνεται πιο άνετη και οι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν πιο κοντά από ποτέ, άνετα με αυτά που νιώθουν και αυτά που λαχταρούν να αποκαλύψουν. Και για να εξισορροπήσετε μια τόσο τέλεια σύνδεση, τίποτα δεν είναι καλύτερο από έναν περιτυλιγμένο καπουτσίνο, ένα από τα πιο δημοφιλή παρασκευάσματα καφέ. Αυτό το νόστιμο ζεστό ρόφημα είναι τέλειο για να αφήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων να περιπλανηθούν: η αρχική συνταγή είναι φτιαγμένη με ιταλικό εσπρέσο, γάλα στον ατμό και αφρό γάλακτος σε ίσα μέρη, αλλά μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε αυτές τις ποσότητες ανάλογα με τα γούστα σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Και αν θέλουμε να γιορτάσουμε σοβαρά την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ μοιραζόμενοι ό,τι καλό μπορεί να κάνει ο καφές, το να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία είναι ένα εξαιρετικό και πραγματικό παράδειγμα! Ας ρίξουμε μια ματιά στο A Cup of Learning, την πρωτοβουλία εκπαίδευσης καφέ που πραγματοποιείται από το 2017 με ειδικούς του Lavazza Training Center. Το πρόγραμμα ενσωματώνει τέλεια τη δέσμευση του Ομίλου, Blend for Better, να ενδυναμώσει άτομα από ευάλωτες κοινότητες μέσω της γνώσης και της εξειδίκευσης στον καφέ. Είναι αφιερωμένο κυρίως σε νέους που αναζητούν ευκαιρίες στη βιομηχανία του καφέ. Προσφέρονται δύο συγκεκριμένα μονοπάτια εκπαίδευσης, το ένα για να μάθεις πώς λειτουργούν οι τεχνικές επεξεργασίας πράσινου καφέ και το άλλο για να παρέχεις τις απαραίτητες δεξιότητες για να γίνεις barista. Έτσι ο καφές δημιούργησε δεύτερες ευκαιρίες για περισσότερους από 380 νέους ενήλικες από 16 χώρες, μετατρέποντας το πάθος τους για τον καφέ σε επαγγελματική ευκαιρία. Η Lavazza γνωρίζει ότι ο καφές είναι κάτι περισσότερο από ένα φλιτζάνι καφέ, όπως το A Cup of Learning δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, είναι μια ευκαιρία να ανθίσει.