Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ολοκληρώθηκε το 4ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Ολοκληρώθηκε το 4ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το «4ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός έδωσε για άλλη μια φορά την ευκαιρία σε ξενοδόχους/ διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους σούπερ μάρκετ/ χώρων καφεστίασης και δικτύων διανομής να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με παραγωγούς και μεταποιητές τοπικών αγροτικών προϊόντων διερευνώντας τη δυνατότητα μεταξύ τους συνεργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή διοργάνωση μετείχαν περισσότεροι από 190 παραγωγοί/μεταποιητές, 30 εκπρόσωποι σούπερ μάρκετ/ χώρων καφεστίασης και δικτύων διανομής και 37 ξενοδοχειακοί όμιλοι που εκπροσωπούν 84 ξενοδοχεία της Κρήτης.

Στόχος της προσπάθειας είναι οι ανάγκες των ξενοδοχείων σε προϊόντα του πρωτογενή τομέα να καλύπτονται από την τοπική παραγωγή και ταυτόχρονα να δίνεται η ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τ’ αυθεντικά προϊόντα της Κρητικής διατροφής.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η φετινή εκδήλωση διήρκησε δύο ημέρες, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η λειτουργία του παρατηρητηρίου προϊόντων, μια καινοτομία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους παραγωγούς να παρακολουθούν τη ζήτηση των αγροτικών προϊόντων και να προσαρμόζουν την παραγωγή τους. Τα αναλυτικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (www.ebeh.gr) και η λίστα του παρατηρητηρίου θα ανανεώνεται τακτικά ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της προσφοράς και της ζήτησης.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin