Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Οικογένεια Δεκαράκι: Η απόσταξη του μονοποικιλιακού τσίπουρου ξεκινά

Οικογένεια Δεκαράκι: Η απόσταξη του μονοποικιλιακού τσίπουρου ξεκινά

Μαζί με το Φθινόπωρο ξεκινά και η νέα αποστακτική περίοδος για την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων Δεκαράκι, το Μοσχάτο, τη Μαλαγουζιά και τον Ροδίτη.

Ένα χαρακτηριστικό που κάνει το Δεκαράκι να είναι δικαιωματικά ο βασιλιάς στην παράδοση, είναι η διαδικασία απόσταξής του και ο αρωματικός του χαρακτήρας. Τα αρώματα από τα στέμφυλα του Μοσχάτου, της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη, αναδύονται και ενισχύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Τι σημαίνει όμως μονοποικιλιακό τσίπουρο;

Τις μοναδικές αυτές ιδιότητες, η οικογένεια Δεκαράκι τις οφείλει στον Μονοποικιλιακό χαρακτήρα των μελών του, καθώς είναι προϊόντα απόσταξης μόνο από μια ποικιλία, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής τους ποικιλίας. Η τέχνη και τα μυστικά της διαδικασίας της απόσταξης σε συνδυασμό με το σχολαστικό, κλειστό κύκλωμα παραγωγής – από την αρχή ως το τέλος- είναι το «κλειδί» που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα, την κρυστάλλινη καθαρότητα και το μοναδικό χαρακτήρα των μονοποικιλιακών τσίπουρων Δεκαράκι, δίνοντας άλλη διάσταση στην έννοια του τσίπουρου.

Έτσι λοιπόν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, έπειτα από την σταδιακή και καρτερική διαδικασία της απόσταξης και ωρίμανσης, η νέα σοδειά των τριών μονοποικιλιακών αποσταγμάτων της οικογένειας Δεκαράκι θα μπει στα σπίτια μας. Το κάθε ένα είναι μοναδικό και έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, καλύπτοντας έτσι κάθε γούστο και απογειώνοντας την κάθε περίσταση. Το εκρηκτικό Μοσχάτο, από την ερυθρή ποικιλία Μοσχάτο, συνοδεύεται άριστα από μανούρι ψητό, παραδοσιακές πίτες με κίτρινα τυριά, τηγανιές και φυσικά με πικάντικους κρεατικούς μεζέδες όπως απάκι και λουκάνικο, καθώς και με καλομαγειρεμένα ψητά με σάλτσες. Η αρχοντική Μαλαγουζιά, από τη λευκή ποικιλία Μαλαγουζιά, συνοδεύεται άριστα από θαλασσινά/ ψάρια σχάρας και παστά ψάρια, αρωματισμένα με λεμόνι ενώ ο αρμονικός Ροδίτης,  από τη ροζέ ποικιλία Ροδίτη,  προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς με φαγητό (τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά, ελαφριές σαλάτες, αλοιφές, ψητά της ώρας).