Ειδήσεις
Home / Top Slider / Οι καταναλωτές απαιτούν χαμηλότερες τιμές 

Οι καταναλωτές απαιτούν χαμηλότερες τιμές 

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού ενδέχεται να οδηγήσει σε ακραία φτώχεια έως και 150 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη του 2021, εξαλείφοντας τρία χρόνια προόδου στις προσπάθειες για τη μείωση της φτώχειας στον κόσμο.
Ακόμη και αν η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών του ανεπτυγμένου κόσμου δεν βρίσκεται στην απόλυτη ένδεια εν τούτοις η οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας έχει επηρεάσει το διαθέσιμο εισόδημα τους και προχωρούν σε σημαντικές περικοπές των εξόδων τους.
Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, οι καταναλωτές απαιτούν εκπτώσεις, προσφορές και χαμηλότερες τιμές.
Το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα μαγειρέψει περισσότερα στο σπίτι, το 48% είπε ότι θα αναζητήσει περισσότερες προσφορές, το 46% είπε ότι θα ψωνίσει σε καταστήματα που προσφέρουν χαμηλότερες τιμές και το 43% είπε ότι θα χρησιμοποιήστε περισσότερα κουπόνια.
Η έρευνα της Nielsen διαπίστωσε ότι το 46% των Αμερικανών ανησυχεί για το εισόδημα των νοικοκυριών του. Όταν ρωτήθηκε πώς είναι η οικονομική τους κατάσταση αυτή την περίοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το 29% είπε χειρότερα, το 19% καλύτερα και το 52% είπε το ίδιο. Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχούν για τη δουλειά τους ή για τη δουλειά του συζύγου τους, το 27% είπε ότι μια δουλειά δεν ήταν ασφαλής.
Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin