Ειδήσεις
Home / Προσωπα / Ο Παναγιώτης Τσινάβος ανακηρύχθηκε Manager of The Year 2022

Ο Παναγιώτης Τσινάβος ανακηρύχθηκε Manager of The Year 2022

Με το βραβείο του Manager of the Year 2022 διακρίθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, κατά την 20η τελετή απονομής της ομώνυμης διοργάνωσης,  η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο θεσμός των βραβείων Manager of the Year, ο οποίος ενώνει όλους τους κλάδους της αγοράς και όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες,  επιβραβεύει τον άνθρωπο και επαγγελματία που έχει τις δεξιότητες και το χάρισμα να ηγείται, να εμπνέει, να παρακινεί, να φέρνει απτά και σημαντικά αποτελέσματα με ανθρώπινο πρόσωπο και να αναπτύσσει τους μάνατζερ της επόμενης γενιάς.

Ο φετινός νικητής του βραβείου, Παναγιώτης Τσινάβος, διακρίθηκε για το επίτευγμά του να μετατρέψει μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στις Σέρρες, σε μία σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη γαλακτοβιομηχανία, παγκόσμιας εμβέλειας. Πλέον, το 50% των πωλήσεων της Κρι Κρι προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ καταφέρνει να διπλασιάζει τον τζίρο και την κερδοφορία της σχεδόν κάθε 5 χρόνια.

Η επιτυχία του στηρίχθηκε σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ίδιου. Αρχικά, στο να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ακόμη και σε περιόδους κρίσεων. Παραδείγματα αποτελούν η ανάπτυξη των καινοτόμων οικογενειακών συσκευασιών γιαουρτιού, που πλέον αποτελούν το 50% της αγοράς, η πρωτοπόρος ανάπτυξη της αγοράς των private label στην Ελλάδα, που πλέον αποτελούν το 20% της αγοράς, η ανάδειξη των γιαουρτιών από 100% ελληνικό γάλα ημέρας, ως απάντηση στη διατροφική τάση που επιζητά πλούσια γεύση σε συνδυασμό με την εντοπιότητα, η ανάπτυξη των λειτουργικών γιαουρτιών της σειράς Super Spoon, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες, καθώς και η ανάπτυξη νέας κατηγορίας παγωτού, του Greek Frozen Yogurt, που συνδυάζει την απόλαυση του παγωτού με το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι.

Η σκληρή δουλειά, η διορατικότητα και οι επιτυχημένες κινήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα την τεράστια ανάπτυξη των εξαγωγών γιαουρτιού όπως επίσης και την κατάκτηση της 1ης θέσης στην Ελλάδα (σε όγκο παραγωγής γιαουρτιού), διατηρώντας παράλληλα μια πολύ υγιή κερδοφορία. Αποτελεί ακράδαντη πεποίθηση του ίδιου του Παναγιώτη Τσινάβου ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο της Κρι Κρι  είναι οι άνθρωποι της και επιδιώκει, έμπρακτα, να νιώθουν περήφανοι για τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Όραμά του είναι η προβολή της ελληνικής διατροφικής κληρονομιάς σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και στόχος η κερδοφόρα ανάπτυξη της εταιρείας, με σεβασμό στους καταναλωτές, την κοινωνία και το περιβάλλον. Η ευαισθησία του αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος καταδεικνύεται έμπρακτα από την προσφάτως υλοποιηθείσα μονάδα βιοαερίου και το φωτοβολταϊκό πάρκο, που καλύπτουν το 25% των αναγκών της επιχείρησης με «πράσινη» ενέργεια. Τα οφέλη της καινοτόμας αυτής εφαρμογής κυκλικής οικονομίας είναι πολλαπλά, τόσο για την εταιρεία, την περιοχή των Σερρών, τη χώρα αλλά και το περιβάλλον. Κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, η Κρι Κρι, υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Τσινάβου, είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει όποια νέα πρόκληση.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Παναγιώτης Τσινάβος δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον θεσμό Manager of The year και την κριτική επιτροπή για τη σημερινή σημαντική διάκριση. Η βράβευση αυτή ανήκει εξ’ ολοκλήρου σε όλους τους εργαζόμενους της Κρι Κρι, στους συνεργάτες μου, στην οικογένεια μου. Μαζί τους ταξιδεύω καθημερινά στον πηγαιμό για την Ιθάκη. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και έντονα συναισθήματα. Το υγιές επιχειρείν μού χάρισε αυτό το ωραίο ταξίδι. Μέσα από την επιχειρηματική μου πορεία κατανόησα τι σημαίνει επιτυχία: Επιτυχία είναι να κερδίζεις το σεβασμό και την εκτίμηση των ανθρώπων γύρω σου, και της κοινωνίας. Επιτυχία είναι να βάζεις κι εσύ ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερος ο κόσμος γύρω μας. Σας ευχαριστώ».

Την επετειακή φετινή διοργάνωση τίμησε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο κ. Μηνάς Τάνες, ο πρώτος Βραβευμένος Manager of the Year το 2002. Τα βραβεία τελούν υπό την Αιγίδα του ΣΕΒ – Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών – ΕΕΤ, του ΕΒΕΑ, της Ε.ΕΝ.Ε., του ICC Women Hellas, της ΕΑΣΕ, του ΙΠΕ, του ΣΔΑΔΕ, του ΡΜΙ Greece, του ΣΕΚΕΕ, του ΣΕΛΠΕ, του ΙΑΒ Hellas και της EEL.